Миналата седмица са започнали първите доставки на меден концентрат по

...
Миналата седмица са започнали първите доставки на меден концентрат по
Коментари Харесай

Тръгна нов железопътен средноазиатски маршрут до Бургас, който заобикаля Русия

Миналата седмица са почнали първите доставки на меден концентрат по нов маршрут, заобикалящ Русия от Узбекистан до Европа. Повече от 90 контейнера се движат сега по така наречен " Среден кулоар “, чиято последна точка е българското пристанище Бургас, пишат съветските анализатори от " Рибар “.

" Средният кулоар “ или Транскаспийският интернационален транспортен маршрут е път от Китай към Европа. Седалището на Асоциацията на превозвачите на " Средния кулоар " се намира в Астана.

Доскоро главната транспортна артерия от Централна Азия към Европа беше Северният път, който минава през Русия и свързва Европа и Азия. На 5 декември партида торове беше изпратена от Узбекистан за Литва.

Ръководството на Европейски Съюз предизвиква " Средния кулоар “ като опция на " Северния път ". Европейската банка за възобновяване и развиване към този момент разгласи, че е подготвена да влага милиарди евро за развиване на товарни направления сред Европа и Азия, заобикалящи Русия.

В изпращането на влака участваха логистични компании от Туркменистан, Азербайджан и Грузия. По пътя влакът се транспортира два пъти с фериботи: по Каспийско море - от Туркменистан Туркменбаши до азербайджанския Баку, и по Черно море - от грузинския Поти до българския Бургас.

Според изказванията на съветските специалисти, турските компании бързо набират тежест в района на Средна Азия, а също се стремят да разширят своите логистични благоприятни условия. Анкара твърди, че потреблението на " Средния кулоар " е обвързвано с по-малко геополитически опасности за Пекин.

Ръстът на транспортите постоянно дава подтик за развиването на районите. За директните страни това значи основаване на нови работни места посредством вложения в инфраструктура и нахлуване на нови пазари.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР