Миналата седмица руският президент заяви в телевизионно обръщение, че Москва

...
Миналата седмица руският президент заяви в телевизионно обръщение, че Москва
Коментари Харесай

Зеленски: Путин не блъфира за ядрените оръжия frognews.bg

Миналата седмица съветският президент съобщи в телевизионно послание, че Москва ще употребява „ всички налични средства “, с цел да отбрани Русия и нейния народ, в случай че териториалната й целокупност бъде застрашена.

 

„ Вижте, може би през вчерашния ден това беше блъф. Сега може да е действителност “, сподели Зеленски през вчерашния ден пред Си Би Ес Нюз, представен от Българска телеграфна агенция. По-рано украинският президент омаловажаваше сходни предизвестия като нуклеарно изнудване. „ Не мисля, че той блъфира “, добави Зеленски.

 

Украинският президент съобщи, че съветските удари по или покрай две украински нуклеарни централи могат да се считат за „ модерна приложимост на нуклеарни оръжия или нуклеарен шантаж “.

 

Киев упреква Москва, че неведнъж е обстрелвала по време на войната окупираната от съветски войски Запорожка атомна електроцентрала, а наскоро е нанесла ракетен удар наоколо до нуклеарната централа в Южноукраинск.

 

Москва отхвърля да е обстрелвала електроцентралата в Запорожие, като упреква Киев че е виновен за това.  Русия не разяснява изказванията на Украйна за обстрела на АЕЦ  в Южноукраинск.

 

Междувременно Сергей Никифоров, представител на Зеленски, направи конкретизиране по отношение на изказването на президента за приемането на американски усъвършенствани системи за противовъздушна защитата НЕЙСАМС (NASAMS).  О уточнението излиза наяве, че Украйна не е получила самите оръжейни системи, а  единодушие за осъществяване на доставката.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР