Испанският съд постави бившия футболист на Барселона и бивш национал

...
Испанският съд постави бившия футболист на Барселона и бивш национал
Коментари Харесай

Започна разследване на сделките на Жерард Пике по договора за преместване на Суперкупата на Испания в Саудитска Арабия

Испанският съд сложи някогашния футболист на Барселона и някогашен национал Жерард Пике под публично следствие за вероятно негово присъединяване в противозаконни заплащания при преместването на Суперкупата на Испания в Саудитска Арабия.

Съдия Делия Родриго заключи по време на съвещанието, че има доказателства за противозаконни дейности сред компанията на футболиста - " Космос " и Испанската кралска футболна федерация (РФЕФ), открити въз основата на налични документи.

Според въпросните документи, някогашният президент на Федерацията Луис Рубиалес, притежаваната от саудитското държавно управление Sela Sport Company и Пике са подписали съглашение през 2019-а, в което се споделя по какъв начин " Космос " ще получи 40 милиона евро като „ бонус за триумф “ на мачовете, които ще се организират в Саудитска Арабия всяка година.

" Фактите, които се проверяват сега в правосъдната процедура, произтичат от вероятни противозаконни дейности при подписване на контракти или съглашения. Предстои инспекция на още документи, както и преписка, които може и да се окажат спомагателен доказателствен материал ", написа в мнението на арбитър Делия Родриго.

През 2019-а година като президент на Испанската федерация (РФЕФ) Рубиалес оповести нов формат за разиграване на Суперкупата – като шампионат с четири тима и се мести за декември в Саудитска Арабия. Това влезе в действие с контракт за шест години от 2020-а година, като кралското семейство от Персийския залив заплаща по 40 милиона евро за всяко издание. Парите е трябвало да бъдат разпределени за участващите тимове, както и за федерацията и за медиаторите.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР