Миналата седмица родният изпълнител Явор Янакиев, по-известни като 100 Кила,

...
Миналата седмица родният изпълнител Явор Янакиев, по-известни като 100 Кила,
Коментари Харесай

100 Кила праща 18-годишната Татяна в Космоса

Миналата седмица родният реализатор Явор Янакиев, по-известни като 100 Кила, сподели какво е да си дипломат на положителното и сбъдна една фантазия - тази на 18-годишната Татяна Иванова от Добрич, която желае да е първата българска жена полетяла в Космоса, научи HotArena.

Чрез неговата фондация " 100 слънца " момичето получава финансиране и през февруари 2022 година ще замине за Съединени американски щати, с цел да взе участие в академията по плана PoSSUM  и интернационалния Институт по галактически науки.

Пред „ Телеграф “ 100 Кила разкрива,  че е избрал точно Татяна да е първата финансирана от фондацията, тъй като е видял капацитет в нея.

" Аз се срещнах с момичето и видях, че тя в действителност е супер готова за това, което желае -  да лети. Оценките й са на топ равнище. Тя не ми приказва някакви врели-некипели. Моята цел е да оказвам помощ на такива деца. Ако мога по някакъв метод да бъда потребен то ще го направя ",  безапелационен е музикантът, който ще поддържа освен музикални гении.

Килата е имал мъчно детство. Завърши междинното си обучение преди 2 години и е решен да продължи да учи във ВУЗ.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР