Миналата седмица регистрирахме първите случаи на грип. И двете проби

...
Миналата седмица регистрирахме първите случаи на грип. И двете проби
Коментари Харесай

Грипът дойде!

Миналата седмица регистрирахме първите случаи на грип. И двете проби потвърждават пандемичния H1N1, прочут като " Калифорния " или свински грип. Това съобщи шефът на НЦЗПБ проф. Тодор Кантарджиев в утринния блок на Нова телевизия. 

" В Европа до преди 2 седмици всички грипове бяха наедно, само че в този момент се потвърждава 4 пъти повече болни от свински грип ", сподели още той, представен от вести.бг. 

" По-често са наранени младежите. По-възрастните сме предразположени към различен вариант. Няма нищо ужасно, само че рядко се следят затруднения на белия дроб - аспергилоза. Едно лекуване дневно е 1000 лв. дневно. Хората да не се плашат, това са редки затруднения ", разкри Кантарджиев. 

" Бавноразвиващата се зараза стартира с боли в гърло, до момента в който се стигне до мъчно преглъщане. Грипът идва бързо, с мускулни болки, светлочувствителност, висока температура, болки в очите и тежко кашляне. Много е рисково е, в случай че индивидът получава зной, само че да не плашим хората. Това са случаи едно на 2000-3000 души. Истинската грипна зараза идва за 2-3 часа, тогава нямаш сила, не ти се става и не си деен ", добави проф. Тодор Кантарджиев. 

" Можете да предотвратите грипа с персонална хигиена -  миене на ръцете преди да се храните, чист въздух и често проветряване на стаите ", коментира директорът на НЦЗПБ. 

" Човек е инфектиран 5 до 7 дни. Най-хубавото е да вървим с маски, в случай че сме заболели, даже и у дома. Хубавото на този грип е, че към околните ни навлиза инфекцията, само че те построяват натурален имунитет и не заболяват ", сподели още той. 

" Не давайте луди пари за хапчета, откакто имаш туршия, сирене и кисело зеле у дома ", приключи проф. Тодор Кантарджиев. 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР