Миналата седмица публикувахме ревизираната версия на Плана за възстановяване и

...
Миналата седмица публикувахме ревизираната версия на Плана за възстановяване и
Коментари Харесай

Пеканов: Променили сме част от проектите в Плана за възстановяване, в които сме намерили проблеми

Миналата седмица публикувахме ревизираната версия на Плана за възобновяване и резистентност. Той е доста по-амбициозен и по-добър от предходния.

В него са заложени 57 капиталови промени и 43 плана, като сме ги надградили с 11 нови капиталови планове и 7 нови планове.
 Новият План за възобновяване и резистентност - защо желаеме най-вече пари от Европейски Съюз Новият План за възобновяване и резистентност - защо желаеме най-вече пари от Европейски Съюз
Най-много средства по Плана за възобновяване и резистентност са планувани що се отнася до стълба „ Зелена България ” –...

Това разгласи от парламентарната естрада служебният вицепремиер по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов.

" Променили сме част от плановете, в които сме намерили проблеми. Това ще отключи през идващите 7 години 12,6 милиарда лв.. Но с изключение на парите от Европа ще се отключат още 8 милиарда лв. частни вложения ", акцентира той.

По думите му е значимо е да си даваме сметка за общия макроикономически подтик, който ще пристигна по този значим механизъм. „ Надявам се, че в случай че парите по Плана за възобновяване бъдат употребявани вярно, то те ще покачат капацитета на стопанската система и ще доведат до по-високи приходи.

За това обаче се изисква последователност и промени, които да се случат в идващите години ”, безапелационен е той.

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР