Миналата седмица нефтеният танкер Samah“ под ирански флаг влезе

...
Миналата седмица нефтеният танкер  Samah“ под ирански флаг влезе
Коментари Харесай

Руски боен кораб ескортира ирански танкер на път за Сирия

Миналата седмица нефтеният танкер „ Samah “ под ирански байрак влезе в Средиземно море през Суецкия канал. След няколко благи близо 300-метровият транспортен съд спрял да рапортува за своето местонахождение и дестинация. Доказателствата сочат, че корабът е плавал до Сирия, съпроводен от два бойни кораба на съветския флот. Това заяви изданието USNI News, представено от БГНЕС.
Ролята на Русия за отбрана на пратката може да промени динамичността в. В предишното иранските танкери, плаващи за Сирия, бяха прихващани от кралския флот на Англия. Ескортът на съветския флот може да се преглежда като защитна стъпка, повишаваща политическите и военните опасности от всякаква интервенция на английския военен флот или други.
 Ще реагира ли Русия по построяването на военоморски бази на Украйна против нея? Ще реагира ли Русия по построяването на военоморски бази на Украйна против нея?
Украйна възнамерява да построи две военноморски бази в Черно море за отбрана на своята територия, заяви президентът на страната Владимир Зе...
През юли предходната година ирански танкер, предопределен за Сирия, " Adrian Darya-1 ", беше хванат от английски морски пехотинци край Гибралтар. Британците упрекнаха Иран, че доставя Сирия с петрол в нарушаване на глобите на Европейския съюз. Иран бързо залови танкер с английски байрак като ответно дествие. В последна сметка през септември „ Adrian Darya-1 “ беше освободен от локалния съд с уверението, че няма да доставя петрола си в Сирия - само че дни по-късно той претрупа петрола в сирийски води.
„ Samah “ е поел по по-краткия маршрут през Суецкия канал, заобикаляйки Гибралтарския пролив. Според данни, предоставени от MarineTraffic.com, след излизане от Суецкия канал танкерът изчезва от автоматизираното следене на системата за идентификация. AIS е система, употребена за предизвестие на корабите за наличието един на различен и се изисква да се употребява от кораби с подобен размер. Други кораби наоколо останаха забележими на AIS, което допуска, че „ Samah “ съзнателно е минал „ на мрачно “.
В същото време съветският транспортен съд за превозване на нефт „ Академик Пашин “ се насочил на юг от сирийското крайбрежие към Суец. Двата кораба евентуално са се срещнали на 14 октомври, защото на идващия ден са били видяни дружно от преминаващ търговски сателит, насочвайки се на север към Сирия.
Придружавал ги е военен транспортен съд, за който се счита, че е бил разрушителят „ Вицеадмирал Кулаков “.
 Столтенберг: Нужна е нова тактика на НАТО за Китай и Русия Столтенберг: Нужна е нова тактика на НАТО за Китай и Русия
Необходимо е НАТО да обнови тактиката си в светлината на дейностите на Русия и Китай и новите закани от тероризъм. Това съобщи генера...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР