Миналата седмица не беше добра за Toyota. Производителят на автомобили

...
Миналата седмица не беше добра за Toyota. Производителят на автомобили
Коментари Харесай

Тойота изтегля 1М коли, най-големият автопроизводител фалшифицирал данни

Миналата седмица не беше добра за Toyota. Производителят на коли първо спря всички международни доставки от Daihatsu, едно от неговите дъщерни сдружения, поради следствие, обвързвано с сигурността. Компанията също трябваше да изтегли 1 милион транспортни средства в Съединени американски щати заради проблеми с въздушните възглавници на колите.

Daihatsu призна през април, че е манипулирала проби за сигурност при непряк конфликт за транспортни средства, изпращани най-вече на Toyota. Това разобличаване докара до без значение следствие от трета страна, което разкри 174 нередности по сигурността в 64 модела, в това число тези, доставени на Toyota, Mazda и Subaru. В сряда Daihatsu спря продажбите на всички модели, създадени от Dahaitsu, които сега се създават, както в Япония, по този начин и в международен мащаб.

Докладът откри нередности, стигащи до 1989 година, само че означи нарастване на броя на проблемите от 2014 година нататък. Проблемите включват фалшифицирани резултати от проби и манипулирани данни, за които отчетът упреква " тесните и строги графици за разработка ".

В четвъртък японското министерство на превоза нахлу в централата на Daihatsu в Осака, откакто компанията удостовери пред министерството, че е разкрила подправени данни.

Историята на Daihatsu може да бъде проследена до началото на 1900 година Компанията стартира да създава коли за други марки през 1969 година, когато стартира да създава коли за Toyota. Оттогава се разшири до произвеждане на коли за други компании като Subaru и нормално продава по-малки коли за японския пазар, както и за пазарите в Югоизточна Азия и Латинска Америка.

В изказване, оповестено в сряда, Toyota сподели, че е нараснала броя на OEM транспортните средства, произхождащи от производители като Daihatsu, и призна, че това може да е оказало напън върху нейното дъщерно сдружение. Toyota сподели, че " не е наясно със обстановката с интервенциите по узаконяване на компанията. ” Японският авто производител даде обещание да съживи Daihatsu, само че предизвести, че процесът ще отнеме време.

Toyota е най-големият производител на коли в света по продадени транспортни средства, като е продала 10,5 милиона автомобила през 2022 година, надалеч пред 8,3 милиона, продадени от Volkswagen Group. Daihatsu и Hino Motors, друго дъщерно сдружение на Toyota, са произвели 909 000 автомобила, продадени от Toyota.

Хино също има проблеми. Миналата година дъщерното сдружение, което създава камиони и рейсове, призна, че е фалшифицирало данните за излъчванията на някои мотори от 2003 година Този скандал засегна повече от 640 000 транспортни средства и също по този начин докара до прекъсване на производството.

Дефектни въздушни възглавници

Toyota разгласи евакуиране на 1 милион коли в Съединени американски щати, обхващащи модели на Toyota и Lexus от 2020 година до 2022 година Според изказването на Toyota датчиците на предната пътническа седалка може да не са в положение да оценят вярно тежестта на пасажера, което води до въздушната възглавница да не се отваря, както е планувано при някои условия.

Toyota ще осведоми засегнатите клиенти до февруари, сподели компанията.

Това не е първият проблем на Toyota с въздушните възглавници. През 2014 година Toyota се причисли към няколко други автомобилни производители в международното евакуиране на милиони коли заради проблеми с въздушните възглавници, създадени от Takata. Един отчет пресмята, че производителите на коли са изтеглили 42 милиона коли единствено в Съединени американски щати до края на 2022 година Въздушните възглавници, които от време на време експлодираха с задоволително мощ, с цел да изпратят шрапнели в купетата, са свързани с над 30 смъртни случая и стотици пострадвания по целия свят. Компаниите изтеглят коли и през днешния ден.

След това, през януари 2020 година, Toyota изтегли 3,4 милиона транспортни средства в международен мащаб заради електронна щета, която не позволяваше на въздушните възглавници да се задействат.

Акциите на Toyota паднаха с 4% по време на търговията в Токио в преди две седмици след новината за изтеглянето и подправените данни на Daihatsu.

Източник: Fortune
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР