Миналата седмица Националният оперативен щаб отправи предупреждение, че предстои идването

...
Миналата седмица Националният оперативен щаб отправи предупреждение, че предстои идването
Коментари Харесай

Проф. Балтов: Хората не спазват препоръките на щаба, ще има нови мерки

 Миналата седмица Националният действен щаб насочи предизвестие, че следва идването на трета вълна на болни от ковид у нас и приканиха за съблюдаване на ограниченията.

" Факт е, че за последната седмица имаме едно въпреки и минимално повишаване, към 10% по отношение на предходната седмица. За страдание, вирусът не е липсващ, той е тук, към този момент има и модификации. Апелът ни е да се съблюдават ограниченията и да бъдем виновни към себе си и близките ", сподели в студиото на " Денят стартира " по БНР шефът на " Пирогов " проф. Асен Балтов.

Той изясни, че е било извънредно значимо учениците да тръгнат на учебно заведение. За моловете и фитнесите са направени специфични рекомендации.

" Ние мощно се надявахме, че хората ще се вслушат в това, което им предлагаме, и ще го извършват. Виждаме, че не го извършват и това неизбежно ще докара до рестрикции ", предизвести проф. Балтов.

Той изясни, че в случай че и тази седмица нарастването е 10%, това не е съдбовно и системата може да поеме тези заболели. Ако стартира експоненциално нарастване на инфектираните, то това ще наложи въвеждането на рестриктивни ограничения.

" Едно от нещата, за които молим, е носенето на маски, макар че сме ваксинирали и преболедували. Това неносене на маски може да докара до заразяване на хора, които са по-беззащитни ", сподели проф. Балтов.

Директорът на " Пирогов " изясни, че в идващите няколко месеца ще бъде засилен темпът на имунизиране. Очаква се до края на февруари да дойдат към 26 000 ваксини от " Астра Зенека ".

В " Пирогов " за вчерашния ден са имунизирани 30 индивида, през днешния ден имунизирането продължава. Има подготвеност, откакто се подадат описите от РЗИ, да бъдат имунизирани по 250-300 индивида дневно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР