миналата седмица. Може би не сте чули за тях -

...
миналата седмица. Може би не сте чули за тях -
Коментари Харесай

Hoвa вepcия нa Аndrоіd oбeщaвa дa нaпpaви eвтинитe тeлeфoни пo-дoбpи

миналата седмица. Може би не сте чули за тях - главно тъй като не става въпрос за впечатляващи модели с цена близо 1 000 $ и куп екстри - а за телефони, които костват по-малко от 100 $.

Android Go обаче заслужава внимание - тъй като дава обещание да направи евтините телефони по-хубави, както и тъй като ще помогне за финансовите резултати на Гугъл, правейки продуктите с тази операционна система по-достъпни, което значи, че повече хора може да си закупят такива в разрастващите се страни.

Тя взема решение три съществени казуса: работи чудесно на телефони с по-малко от 1GB RAM, заема по-малко място, а в началото конфигурираните приложения не употребяват толкоз доста интернет.

Android Go би трябвало да усъвършенства прекарването на потребителите, които купуват първия си смарт телефон в пазари като Индия и елементи от Африка. Все отново те ще са налични и на други пазари.

Но в случай че Гугъл желае да притегли потребителите от така наречен " фийчър " телефони (като новата Nokia 3310, например), би трябвало да се увери, че смарт телефоните работят задоволително добре даже и при цена от 50 $.

Това не е първият опит на Гугъл. Преди години тя пусна Android One - с безусловно същата цел, само че производителите не харесаха концепцията и самодейността отмря. Този път обаче е друго, дават обещание от компанията.

Телефоните, които бяха показани с новата операционна система, са от Nokia, Alcatel, ZTE и няколко напълно непопулярни компании. Дали ще ги забележим в България, остава под въпрос./ money/bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР