Миналата седмица, когато 58-ото Биенале на изкуствата във Венеция бе

...
Миналата седмица, когато 58-ото Биенале на изкуствата във Венеция бе
Коментари Харесай

Видео: Банкси с анонимен щанд по време на Венецианското биенале

Миналата седмица, когато 58-ото Биенале на изкуствата във Венеция бе намерено за публиката, медиите разгласиха няколко догатки, че новопоявил се по това време стенна живопис в града, изобразяващ дете емигрант в избавителна жилетка, може и да е дело на Банкси. Изглежда обаче всички са бъркали, само че не в това, че Банкси е бил във Венеция, а в това къде в действителност е бил той по това време.

Известният неизвестен махленски актьор разгласява видео в YouTube канала и Instagram профила си, в което се вижда по какъв начин незнаен мъж бива изпъден от площада Сан Марко във Венеция, защото продава изкуство без да има позволение за това.

Публикацията е съпроводена от следния коментар: " Подреждам щанда си на Венецианското биенале. Макар да е най-голямото и най-престижно събитие в света, по някаква причина, в никакъв случай не съм бил канен. "



Видеото стартира с традициионна музика на акордеон и демонстрира по какъв начин мъж идва с огромен дървен сандък и стартира да подрежда стативи и платна върху тях. Отделните картини съставляват нещо като пъзел и дружно оформят едно по-голямо изображение на голям круизен транспортен съд, който минава през каналите на Венеция.

Всичко това е показано със шеговит дребен надпис изпод, който гласи: " Венеция в масло " (от англ. Venice in Oil, където oil може да се схваща по едно и също време като масло, олио, маслена багра, картина с маслени бои, само че също и като нефт, газ).

Повечето минувачи очевидно са заинтригувани от творбата, само че не и италианските служители на реда, които го карат да прибере щанда си, в случай че няма позволение за него. В последна сметка той опакова назад картините и стативите и си отпътува на фона на бумтящата сирена на минаващ зад него круизен транспортен съд.

Прес последните години тематиката за прекосяването на сходни кораби през централните канали на Венеция бе една от главните аргументи за повишаването на напрежението сред локалните поданици и туристите в италианския град. През 2017 година бе оповестено, че държавния комитет по превоза отпред с министъра на превоза в Италия са взели решение към 2021 година кораби, надвишаващи 55 хиляди тона, да не могат повече да минават около Сан Марко, а вместо това да заобикалят по други направления.

От години локалните поданици настояват, че огромните туристически кораби освен разрушават историческата инфраструктира на града, само че и мощно замърсяват водите. Техните противнице обаче спорят, че точно тези кораби са един от огромните източници на доходи за града, който е на първо място туристическа дестинация.

Ясно е на чия страна е Банкси.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР