Миналата седмица група за търсене спаси мъж, който беше заседнал

...
Миналата седмица група за търсене спаси мъж, който беше заседнал
Коментари Харесай

Турист се изгуби в планината, след като последва несъществуваща пътека в Google Maps

Миналата седмица група за търсене избави мъж, който беше затънал на връх Фром във Ванкувър, Канада, и не можа да откри противоположния път за връщане. Той се е опитал да изкачи извънредно сложен терен в региона на водопада Кенеди, само че Гугъл Maps нещо го е объркал.

Спасителите на Северния бряг (NSR) са споделили, че регионът е доста стръмен и въобще няма пътеки, водещи до скалата, където е открит екскурзиантът. Освен това, там са били сложени знаци, с цел да предизвестяват преминаващите за този преход. Но, както разбираме, това не е спряло някои хора.

Грешка в Карти?

NSR е заел избавителен екип с хеликоптер, само че не е съумял да откри екскурзианта от въздуха. Гъсти дървета са го предпазвали от погледа и той е пътувал с „ минимално съоръжение “ и без фенерче, което да демонстрира на спасителите местоположението му, съгласно отчета. Екипът за търсене и избавяне най-сетне е разкрил изчезналия екскурзиант.

Службата е удостоверила пред кореспонденти, че екскурзиантът е употребявал Гугъл Maps, с цел да се придвижва. Той е видял път на картата, който в реалност не е съществувал. Компанията бързо е реагирала на случая и е премахнала несъществуващия планински път в понеделник, отбелязвайки, че телефоните не би трябвало да се употребяват за навигация по време на туризъм. Подобен апел беше насочен и от NSR:

“Просто не е практично да навигирате в дивата природа благодарение на „ карти на градски улици “ като Гугъл Maps. Ако употребявате приложение за навигация на телефона, обмислете използването на такова, което е особено предопределено за потребление навън, като CalTopo или Gaia —- авансово заредено с подобаващата топографска карта на дивата природа за тази област. Винаги предлагаме да употребявате положителната остаряла хартиена карта и компас “ —- споделят спасителите.

Това не е първият път, в който се постанова избавяне на туристи в тези планини, след потребление на Гугъл Maps. През септември, различен екскурзиант е затънал на канара, откакто е следвал сходен маршрут, който се е появил в Maps. Той се е обадил на 911, казвайки, че е затънал на планината Фром и „ се задържа, само че не е сигурен какъв брой дълго може да издържи “

Това идва единствено месеци след завеждането на дело против Гугъл за остарелите пътища, които са превели човек през сринат мост, карайки го да се удави в ледена вода. Гугъл беше упрекнат, че не е актуализирал в точния момент Maps, като се аргументира, че мостът се е срутил преди девет години и е трябвало да бъде отразен в приложението.

Припомняме, че неотдавна се появи информация за идното внедряване на чатбот с изкуствен интелект в Гугъл Maps, което ще разреши по-удобното гласово взаимоотношение с навигатора и откриването на подобаващи забавни места от мястото, където се намирате.

Какви други, основани на ИИ, функционалности ще получи Гугъл Maps можете да видите тук.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР