Миналата седмица Горанов поиска правосъдното министерство да провери дали служител

...
Миналата седмица Горанов поиска правосъдното министерство да провери дали служител
Коментари Харесай

Зам.-министър Дечев: Нечетливи отчети е подавал Божков. Никой не е проверявал

Миналата седмица Горанов изиска правосъдното министерство да ревизира дали чиновник на Агенцията по вписванията е качвал нечетливи финансови доклади на сдруженията на Божков. Такава инспекция към този момент е направена. От нея излиза наяве, по думите на Дечев, че огромна част от финансовите доклади на сдруженията, свързани с някогашния хазартен необут, са били нечетливи, само че са били връщани. Дечев оневини чиновниците на Търговския указател и трансферира топката в полето на подалите докладите. Освен това по думите му всичко е в компетенцията на Комисията по хазарта.

“Проверката към този момент е направена и ми беше докладвано, че информацията, която е поднесъл господин Владислав Горанов не е напълно точна. Годишните финансови доклади, за които той приказва, че са били нечетливи, по принцип се подават в Търговския указател не от някой чиновник, а от самия търговец или опълномощен от него юрист, какъвто е казусът с сдруженията на Божков. Годишните финансови доклади на “Ню Геймс” и “Националната лотария” са били подавани от юрист като за по-голямата част от тях в Търговския указател е изработен отвод за регистриране, тъй като са били нечетливи. В доста по-малко от случаите те са били признати за четливи”, отсече изрично Дечев.

Зам.-правосъдният министър е безапелационен - би трябвало да се ревизира заради каква причина тези доклади са били подавани в този тип, в това число и по отношение на водените против Божков досъдебни производства.

“Защо никой не е потърсил отговорност? Има Комисия по
хазарта. Тя би трябвало да следи точно за такива нередности. Защо нейният началник и членовете й не са съумели да видят тези проблеми, въпросът е към тях и прокуратурата”, изясни още Дечев.

По думите на Дечев молбата до ОАЕ на Върховен касационен съд, с цел да бъде разпитан Васил Божков е придвижена до Министерството на външните работи, с цел да може Дубай да спомага. Не е ясно обаче по кое време ще се случи това.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР