Миналата седмица беше най-успешната от началото на сезона за Григор

...
Миналата седмица беше най-успешната от началото на сезона за Григор
Коментари Харесай

Умението да бъдеш навсякъде по корта: Григор изуми с рядкосрещан минаващ удар

Миналата седмица беше най-успешната от началото на сезона за Григор Димитров, който отрази два следващи мачбола в тайбрека на решителния сет в дуела си против Алекс Де Минор и по този начин се класира за полуфиналите в Ротердам, където беше спрян от Даниил Медведев.

За страдание, то през вчерашния ден Димитров трябваше да заеме ролята на победения от него австралиец, защото на собствен ред позволи проваляне, разполагайки с задатък от 6:4 в дългия 13-ти гейм на финалния сет от срещата си с Александър Бублик. Казахстанецът се намираше в серия от 9 следващи загуби до началото на конкуренцията в Марсилия, единствено че сега още веднъж играе най-хубавия си тенис и спря Григор към класирането му за втори следващ полуфинал.

Първата ни ракета пък за следващ път се регистрира с удар, който няма по какъв начин да бъде открит в учебниците на играта, демонстрирайки феноменално покритие на корта. Родният ни представител трябваше неколкократно да сменя посоката, с цел да се отбрани сполучливо, а след това обърна хода на разиграването в своя изгода и излезе към мрежата. Бублик доближи сполучливо до волето на нашия съотечественик и го принуди да спринтира назад към главната линия, но българинът показва впечатляващ нюх и пласира превъзходен минаващ удар, вземайки топката непосредствено от въздуха.

Skills On Display In Marseille!
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР