Миналата година Службата за сигурност на Украйна разби организирана престъпна

...
Миналата година Службата за сигурност на Украйна разби организирана престъпна
Коментари Харесай

САЩ не успяха да установят движението на американски оръжия изпратени в Украйна

Миналата година Службата за сигурност на Украйна разруши проведена незаконна група, ръководена от Русия, съумяла да се достави с оръжия, в това число гранатомети и картечници, за дестабилизиране на страната. Освен това група членове на украински доброволчески батальон откраднаха повече от 60 пушки и към 1000 патрона, които евентуално са били предопределени за продажба на черния пазар. Действайки под прикритието на филантропична помощ, украински нарушители нелегално внасяха и продаваха бронежилетки, написа Military.com

Тези разкрития повдигат въпроси за евентуалните опасности и рискове  от даването на забележителна военна помощ на стойност 23 милиарда $ от Съединени американски щати за Украйна. Доклад на генералния контрольор на Пентагона демонстрира, че през първите месеци от войната в Украйна, американските военни сили не са могли да проследят къде отива огромна част от предоставеното съоръжение. Това съставлява нарушаване на американския закон и се допуска, че част от оборудването е попаднало в ръцете на руснаци и нарушители.

Програмата " Златен пазач ", ръководена от Пентагона, е основана, с цел да обезпечава контрол и сходство с американския закон при даването на военна помощ на други страни. Въпреки това, отчетът на генералния контрольор демонстрира, че тази стратегия е сбъркана и непълна, което води до ограничавания в следенето на оборудването и наблюдението му в Украйна.

До лятото на 2022 година, украинските сили за сигурност съумяха да разбият няколко незаконни групи, които бяха оборудвани с тежко вооръжение. Тези произшествия акцентират нуждата от подобаващ надзор и наблюдаване при даването на военна помощ на страни, които са в зона на спор.

Докладът на генералния контрольор не прави съответни рекомендации за дейности, които би трябвало да предприеме Пентагонът, само че акцентира значимостта на възстановяване на системите за наблюдаване и контрол, с цел да се подсигурява, че предоставеното съоръжение се употребява по подобаващ метод и не попада в ръцете на нежелани получатели.
 Украйна към този момент употребява касетъчните муниции на фронта
Украйна към този момент употребява касетъчните муниции на фронта

Потвърждение от САЩ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР