Миналата година е била рекордна по отношение на общата стойност

...
Миналата година е била рекордна по отношение на общата стойност
Коментари Харесай

Исторически връх на кражбите на криптовалути през 2022 г.

Миналата година е била рекордна във връзка с общата стойност на откраднатите от хакери криптовалути, оповестява Reuters. За 2022 година хакерските групи, ориентирани към кражба на криптоактиви, са генерирали 3,8 милиарда $, като водачи са обвързваните със Северна Корея организации. Те са постигнали исторически връх в противозаконната си активност, сочат резултатите от проучване на американската компания за блокчейн разбори Chainalysis, представени от изданието. Според тях хакерската активност на това поле е била " на приливи и отливи " през цялата година, с " големи пикове " през март и октомври, като октомври е месецът с най-вече офанзиви, ориентирани към криптоиндустрията, в нейнатата история. В 32 разнообразни офанзиви са били откраднати 775,7 млн. $, се споделя в отчета. Пазарът на криптовалути се разклати съществено през 2022 година, защото световната икономическа обстановка понижи апетитите към рискови вложения, което докара до банкрут на доста водещи компании в бранша. В резултат на това вложителите изгубиха доста, а регулаторите ускориха апелите за по-голяма отбрана на потребителите и по-сериозни правила за работа на промишлеността.
Това, несъмнено, удари и зловредните играчи, които се занимават с кражба на криптоактиви. И все пак обвързваните със Северна Корея хакери като Lazarus Group, да вземем за пример, могат да се похвалят с персонален връх от към 1,7 милиарда $, безапелационни са от Chainalysis.
" През 2022 година те са счупили личните си върхове по обири ", се споделя в отчета на компанията. Въпреки че Северна Корея отхвърля изказванията, че стои зад разнообразни хакерски групи, съгласно експертна група на Организация на обединените нации страната от ден на ден разчита на хакерски атаки, с цел да финансира ракетните и нуклеарните си стратегии.   " Не е пресилено да се каже, че кражбата на криптовалути е забележителна част от стопанската система на страната ", считат от анализаторската компания, представени от Reuters. 2022 година е записана и рекордна сума на крипто преводи, свързани с противозаконна активност. Тя доближава 20,1 милиарда $, показват от Chainalysis пред Reuters.Прочетете още
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР