Миналата година Босна и Херцеговина е реализирала износ на оръжие

...
Миналата година Босна и Херцеговина е реализирала износ на оръжие
Коментари Харесай

Рекорден износ на оръжие е реализирала Босна и Херцеговина през 2022 г.

Миналата година Босна и Херцеговина е осъществила експорт на оръжие и боеприпаси на стойност над 196 милиона конвертируеми марки /100 милиона евро/, което е рекорден експорт за последните четири години, оповестява вестник " Глас Сръбске " от Баня Лука.

По данни на Управлението за непряко данъчно облагане през 2022 година от Босна и Херцеговина са изнесени 4,81 кг оръжие и боеприпаси. Най-много от изнесеното оръжие е отишло на пазарите в Съединени американски щати, Саудитска Арабия, както и в Турция, Египет, Полша, Швейцария и Германия.

От друга страна, през 2022 година в Босна и Херцеговина е импортирано оръжие и боеприпаси на стойност 24,69 милиона конвертируеми марки /12,60 милиона евро/, което е много повече спрямо 2021 година, когато вносът е бил на стойност 13,02  милиона конвертируеми марки /6,64 милиона евро/.

Най-много оръжие и боеприпаси Босна и Херцеговина е внасяла от прилежащите страни - Хърватия и Сърбия, само че също и от Съединени американски щати, Турция и Чехия, сочат данните на Управлението за непряко данъчно облагане, представени от Българска телеграфна агенция.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР