Mimirium Network на варненските блокчейн специалисти Георги Христов и Галин

...
Mimirium Network на варненските блокчейн специалисти Георги Христов и Галин
Коментари Харесай

Български старт-ъп с първа награда от технологично изложение в Дубай

Mimirium Network на варненските блокчейн експерти Георги Христов и Галин Динков е единствения български план, селектиран в конкурсната стратегия на GITEX Future Stars – най-голямото за Близкия Изток събитие в областта на високите технологии. В програмата на конференцията вземат участие над 700 стартъпа от целия свят. Мрежата на българските софтуерни бизнесмени е определена от над 150 започващи плана, от които са определени 5 финалиста в категория „ Блокчейн планове “. В конкуренция на българите са старт-ъпи от Съединени американски щати и Канада, работещи с софтуерни колоси като Dell, Mozilla, Гугъл и други, финансирани с по над 1 милион $. Българският план печели вниманието на уредниците и първа премия в категорията.

Целта на Mimirium Network е да върне контрола на потребителите на интернет върху предоставените от тях персонални данни в мрежата. Това ще им разреши те сами да управляват по какъв начин данните им ще бъдат употребявани от бизнеса и да печелят от това. Проектът на варненските бизнесмени може да отстрани посредничеството на огромните компании, събиращи данни на потребителите, които по-късно продават.

На базата на блокчейн технологии, тези данни ще бъдат оптимално предпазени и никоя страна няма да може да ги манипулира и злоупотребява с тях и обработката им. По този метод се съблюдават и условията на GDPR, в това число като дават опция на потребителя да се възползва от правото си да бъде пропуснат, получавайки неопровержимо доказателство за неговото волеизявление, защото записът му в блокчейн са криптографски предпазени и един път записани не могат да бъдат изменени или изтрити от никой. Това дава сигурност, че никоя страна не е в положение да манипулира записите за да се облагодетелства.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР