Милиони туристи се стекоха в крайбрежните райони на Турция за

...
Милиони туристи се стекоха в крайбрежните райони на Турция за
Коментари Харесай

Случаите на COVID-19 в Турция се удвоиха още преди края на Б...

Милиони туристи се стекоха в крайбрежните региони на Турция за 9-дневната почивка във връзка Курбан Байрама. Повечето от тях не носят маски и няма обществено разграничаване. Това е причина за повишаването на COVID-19 случайте в страната. Здравните експерти се тревожат, че четвърта коронавирусна вълна евентуално ще има още през август.

За 21 юли новите случаи на COVID-19 в Турция са 8151. Това е спад от предходния ден от 8780, само че съвсем двойно повече спрямо 4 юли, когато бяха регистрирани 4418. Повишаването идва на фона на разпространяването на мощно инфекциозния Делта вид на ковид. Броят на случаите от Делта разновидността в Турция се е нараснал повече от два пъти до почти 750 от 284 за седмица, предизвести министърът на опазването на здравето Фахретин Коджа още на 12 юли.

Турция е администрирала близо 64 милиона дози, в това число над 3 млн. трети бустери с имунизацията на Пфайзер-Бионтек, за които се твърди, че обезпечават по-голяма отбрана против Делта разновидността. До момента към 25 на 100 от популацията е изцяло имунизирано.

„ В напъните си за стимулиране на туризма Турция освен смекчи прекомерно бързо антипандемичните ограничавания, само че и разреши на туристите от страните с висок % на Делта разновидността да влязат в Турция без съответен медицински надзор и условие за карантина “, доктор. Шебнем Корур Финджанджъ изрази мнение през вчерашния ден по опозиционната " Халк ТВ " по отношение на съветски туристи, пристигнали в Анталия това лято. Според формалните данни Анталия е приела почти 307 000 съветски туристи през последните две седмици.

„ Предвид всеобщото туристическо придвижване в крайбрежните региони, можем да чакаме приръст на COVID-19 и Делта разновидността след Байрама и четвърта вълна още през август, настояват доста здравни специалисти. “

Междувременно телевизионните канали демонстрират картини на препълнени плажове и питейни заведения.
„ Хората считат, че в този момент, откакто възбраните към този момент не са в действие от 1 юли и че акцията за имунизация продължава, всичко се възстановява. Това е неправилно сподели Джафер Шахин - ръководителят на здравната камара в провинция Мугла, където се намират курорти като Бодрум, Мармарис и Фетийе. Макар че в Мугла има най-високо равнище на имунизация в страната, наличието там на посетители от цяла Турция рискува да провокират напредък на Делта разновидността.

Броят на хората в известния курорт Бодрум, надмина 1 милион, това е пет пъти повече от нормалните 181 000 поданици. Друг известен егейски курортен град Чешме, в окръг Измир, също доближи 1 милион, повече от 20 пъти над нормалните си 46 000 поданици.

Въпреки че локалните туристи оказват помощ за поддръжката на болната промишленост, същинският лек за бранша на хотелиерството се крие в връщането на най-малко част от задграничните туристи. Засега обаче това наподобява малко евентуално, защото Европейският съюз резервира рестриктивните мерки си за несъществени пътувания до Турция заради пандемията на ковид.

Тъй като туризмът съставлява 3,8% от брутния си вътрешен артикул и съставлява 7,7% от заетостта му, Турция се бори да притегли туристи, като създаде стратегия за узаконяване на безвреден туризъм за своите хотели и заведения за хранене и даде приоритет на имунизацията на членовете на бранша на хотелиерството.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР