Милиони случаи на коронавирус вероятно не са били засечени в

...
Милиони случаи на коронавирус вероятно не са били засечени в
Коментари Харесай

Милиони нерегистрирани случаи на коронавирус в Индия

Милиони случаи на ковид евентуално не са били засечени в Индия по-рано тази година, се заключава в научно проучване, в което се отбелязва, че на всеки доказан случай през май е имало по 82 до 130 инфекции , които не са били регистрирани, осведоми " Ройтерс ".
 Индия с нов международен връх на инфектираните с ковид за 24 часа
Индия с нов международен връх на инфектираните с ковид за 24 часа

96 551 инфектирани

Проучването, оповестено в Indian Journal of Medical Research, е пресметнало, че в страната е имало близо 6,5 милиона случая на ковид през май . Към края на май в азиатската страна са доказани повече от 180 000 инфектирани с ковид, сочат данни на Министерството на здравеопазването.

Случаите на ковид се усилват най-бързо в Индия спрямо останалата част от света. Здравното министерство заяви, че в , с които в страната стават общо 4,5 милиона. В петък са умряли 1209 души и с тях жертвите нарастват до 76 271.

В проучването, квалифицирано от учени от държавното управление и други специалисти, оповестено в четвъртък вечерта, се отбелязва, че огромен брой случаи може би са пропуснати по-рано тази година поради неналичието на задоволително проби или другите благоприятни условия за проби в щатите.

По време на интервала, проучван от учените, Индия е провеждала по към 100 000 теста дневно . В момента прави по повече от 1,1 милиона теста дневно.

За да открият мащаба на епидемията, откривателите са проучили броя на доказаните случаи на ковид от 3 до 11 май и са ги сравнили с броя на лицата, които са с позитивна проба за антитела по време на национално изследване, извършено през май и началото на юни.

Откритията са в сходство с сходни изследвания, извършени в огромни градове като Ню Делхи, Мумбай и Пуна, където е открито, че доста висок % от хора евентуално са се заразили спрямо доказаните случаи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР