Милиони жители на Шанхай днес отново се наредиха на опашки

...
Милиони жители на Шанхай днес отново се наредиха на опашки
Коментари Харесай

Продължава масовото тестване в Шанхай

Милиони поданици на Шанхай през днешния ден още веднъж се подредиха на опашки за продължаващото към този момент трети ден всеобщо тестване против коронавирус, съобщи Ройтерс. Властите в други градове в страната също започнаха ограничения против новите огнища на болестта, провокирали още веднъж терзания в страната.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 810
Местните управляващи в цялостен Китай бяха подложени на напън да не позволен болестта да се популяризира - в границите на тактиката за " нулев коронавирус " - до степен, която ще изисква налагането на обилни ограничавания за нескончаем интервал от време.

Властите в Шанхай желаят да предотвратят повтарянето на двумесечния локдаун, предизвикал обилни стопански загуби и психически стрес на 25-те милиона поданици на мегаполиса. Локдаунът докара през месеците април и май и до нарушение на международните вериги за доставки и усложнения в интернационалната търговия.

" Повторната поява на Омикрон не е проблем за множеството страни, само че остава предпочитан проблем за китайската стопанска система ", обявиха анализатори от компанията " Номура ".

Жителите на по-голямата част от 16-те региона на най-големия китайски град Шанхай трябваше да си създадат два наложителни теста в интервала от вторник до през днешния ден. Хората обаче така и така би трябвало постоянно да се подлагат на сходни проби, в случай че желаят да посещават търговски центрове или с цел да употребяват градския превоз.

Шанхай записва 54 нови случаи на инфектирани на локално равнище през вчерашния ден, при 24 случаи, регистрирани във вторник. 

Вчера в континентален Китай бяха регистрирани 338 нови случаи на болестта, като съгласно данните няма нито един умрял - стойности, които по-голямата част от страните ще преглеждат като незначителни.

По-голямата част от тези случаи - 167 от тях - са регистрирани в източната провинция Анхуей, където над 1 милион души в дребните градове са в локдаун.

През вчерашния ден в Пекин бяха регистрирани единствено четири нови случаи на болни с коронавирус.

Властите в столицата през вчерашния ден взеха решение да задължат за първи път множеството поданици да се имунизират против коронавирус, в случай че желаят да посещават места, където има огромния скупчвания на хора - библиотеки, кина и спортни зали, и решението ще влезе в действие от 11 юли.

След като откри един позитивен случай на инфектиран с коронавирус, пристигнал от Шанхай, дребен град в северната провинция Шанси стартира всеобщи тествания на съвсем цялото население на града (280 хиляди души), като спря такситата, наемането на споделени коли, градските рейсове и затвори редица обекти за забавление.

В прилежащата провинция Шенси, където има регистрирани 4 нови случая на болестта, управляващите желаеха от туристическите организации да анулират всички групови визити в провинциалната столица Сиан, фамозна със скулптурната си Теракотена войска.

Китай съобщи, че безкомпромисната му политика против коронавирус избавя човешки живот, и че " краткотрайните " стопански разноски са оправдани. Властите в страната дадоха за образец милионите смъртни случаи по света, свързани с коронавирус, и ги съпоставиха с 5226-те регистрирани в Китай.

Въпреки тези изказвания анализатори предизвестяват, че някои от " краткотрайните " разноски могат да станат по-продължителни или даже непрекъснати, в случай че Китай продължи да затъва в задължения, и в случай че част от вложителите в страната премислят своето наличие, поради наложените ограничавания.

Китай възнамерява да даде 500 милиарда юана (75 милиарда американски долара) за основаването на държавен инфраструктурен фонд, който да съживи стопанската система, заяви Ройтерс по данни на два свои източника.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР