Милиони жители на Пекин от днес работят от вкъщи след

...
Милиони жители на Пекин от днес работят от вкъщи след
Коментари Харесай

Нови COVID ограничения в Пекин, който заприлича на призрачен град

Милиони поданици на Пекин от през днешния ден работят от у дома след въвеждането на следващ пакет от ограничения против COVID-19 и 22-милионната китайска столица замязя на град фантом, съобщи Франс прес.

От два месеца Китай е изправен пред най-тежката епидемиологична вълна от появяването на първото огнище на болест при започване на 2020 година Въпреки че броят на инфектираните остава дребен в международен мащаб, китайските управляващи ползват прецизно политиката си за „ нулев “ COVID-19 и вкарват локдаун в цели градове, незабавно щом се появят даже няколко случая.

След Шанхай , града с най-голямо население в страната, който е в локдаун от началото на април, от една седмица и Пекин е обект на ограничавания за напредване и доста публични места (ресторанти, кафенета, спортни и фитнес зали) са затворени.

Днес управляващите ограничиха строго достъпа до услуги, които не са от първа нужда в региона Чаоян – най-гъстонаселения и най-натоварения в столицата, където някои предприятия би трябвало да понижат естествената си работа до 5 %.

В резултат оживеният търговски квартал Санлитун в Източен Пекин тази заран е необитаем, отбелязва сътрудник на Франс прес. На всекидневно доста посещавания магазин на Apple беше разпредено да затвори няколко минути след отваряне.

Пекин заяви през днешния ден за 49 нови случаи на болест през последното денонощие.
Вярвате ли на статистиката за епидемията от COVID-19?-->
Да, данните отразяват действителното състояние.

Отчасти, зараза има, само че нещата са пресилени.

Не, няма зараза, коронавирусът е интрига.

Резултати

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР