Милиони хора, включително в най-многолюдната африканска държава Нигерия, рискуват да

...
Милиони хора, включително в най-многолюдната африканска държава Нигерия, рискуват да
Коментари Харесай

Пандемията пречи на ваксинационни кампании, алармира СЗО

Милиони хора, в това число в най-многолюдната африканска страна Нигерия, рискуват да се заразят с заболявания като полиомиелит и морбили, защото пандемията на ковид спря имунизационните акции, заяви Организация на обединените нации в сряда.
Необходими са спомагателни финансови запаси за безвредно обновяване на имунизациите, обявиха в взаимно изказване Агенцията на Организация на обединените нации за деца UNICEF и Световната здравна организация. " Не можем да позволим битката против една смъртоносна болест да ни накара да загубим позиции в ", сподели изпълнителният шеф на УНИЦЕФ Хенриета Форе. " Справянето с световната пандемия COVID-19 е от решаващо значение. Други смъртоносни болести също заплашват живота на милиони деца в някои от най-бедните региони на света ", добави тя в взаимно изказване със СЗО.
 Европейска комисия ще утвърди пазаруването на 300 млн. дози ваксина за COVID-19 Европейска комисия ще утвърди пазаруването на 300 млн. дози ваксина за COVID-19
" Утре ще одобрим контракт за до 300 милиона дози от имунизацията, създадена от немското сдружение BioNTech и компанията Pfizer. Това е...
Докато Нигерия, където живеят 200 милиона души, унищожи полиомиелита през август, остава риск от полиомиелит, получен от ваксини.
при деца в страната, където 54 % са получили единствено една доза ваксина, сочи Демографското и здравно изследване на Нигерия за 2018 година
В понеделник управляващите оповестиха, че се борят с хипотетично огнище на жълта тресчица в два южни щати, Делта и Енугу, при което повече от 70 починали съгласно локални медии.
В прилежащия щат Бенуе през последните дни се оповестява за повече от дузина необясними смъртни случаи. Процентът на хората, ваксинирани против жълта тресчица, остава невисок в доста елементи на Африка, макар че имунизацията е съвсем 100 % ефикасна.
 Вирусолог: Мутациите на ковид не предопределят по-тежка клинична картина Вирусолог: Мутациите на ковид не предопределят по-тежка клинична картина
Две от разновидностите на ковид, придизвикващ Covid-19, провокират интереса на учените. Едната е по-широко публикувана и евентуално...
Коронавирусът лиши 1160 човешки жертви и болести 64 336 в Нигерия, само че се счита, че тези числа са консервативни заради неналичието на проби. Понастоящем интернационалните здравни органи приканват имунизациите да бъдат обновени напълно в целия свят, с цел да защитят живота на хората.
„ За разлика от COVID-19, ние разполагаме с инструментите и знанията за, сподели генералният шеф на СЗО Тедрос Адханом Гебрейесус. " Това, от което се нуждаем, са запаси и задължения за използване на тези принадлежности и познания в деяние. Ако го създадем, животът на децата ще бъде избавен ", сподели той.
В Нигерия имунизациите против морбили и полиомиелит се оферират във всички държавни здравни центрове, споделя Питър Хокинс, представител на УНИЦЕФ в Нигерия. " Всички болногледачи и родители би трябвало да подсигуряват, че децата им са изцяло имунизирани и предпазени от детски заболявания убийци, " сподели той, " в това число да подсигуряват, че всички дози се одобряват, тъй че имунизацията да може да бъде ефикасна. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР