Милиони хора остават да работят вкъщи за първи път. Някои

...
Милиони хора остават да работят вкъщи за първи път. Някои
Коментари Харесай

Как да бъдете по-щастливи, докато работите от вкъщи

Милиони хора остават да работят у дома за първи път. Някои са кацнали на кухненски маси или са се задоволявали с преносим компютър на дивана в продължение на месеци.

Но даже имунизацията да пристигна скоро, доста хора може в никакъв случай да не се върнат в офис а на цялостен работен ден. А ранните признаци за това по какъв начин пандемия та е повлияла на психологичното здраве на Обединеното кралство не са положителни.

Нивата на меланхолия са се нараснали, до момента в който в скорошно изследване на Кралския институт на английските архитекти доста хора споделят, че работата от вкъщи ги е направила по-стресирани.

И по този начин, какво можем да създадем, с цел да сме по-щастливи вкъщи?

Пуснете светлината
„ Хората се разграничават много във връзка с вида персона “, споделя консултантът психиатър доктор TBS Баламурали. " Но управителните правила са доста ясни. Слънчевата светлина - наред с чистия въздух и достъпа до природата - е от главно значение за вашето психологично здраве. "

Слънчевата светлина задейства мозъка да отделя хормона серотонин. Помага на хората да се усещат спокойни и фокусирани, покачва настроението им и понижава безпокойството.

Архитект Бен Чанън, началник на благосъстоянието в Assael Architecture, споделя, че " изгодите от дневната светлина са големи ".

Той споделя, в случай че можете, да поставите бюрото си покрай прозорец. Уверете се, че можете изцяло да изтеглите завесите и да почистите прозорците - от вътрешната страна и извън. Мръсотията по прозорците може доста да понижи количеството слънчева светлина, преминаващо през тях.

Също по този начин използвайте огледала, с цел да отразявате светлината из стаята и боядисвайте стаята или в бяло, или в ярък цвят, с цел да отразява светлината.

Изключете шума
Д-р Ребека Дюи от Университета в Нотингам, специалист по това по какъв начин мозъкът интерпретира звука, споделя, че разнообразни елементи на мозъка ви непрекъснато се пробват да разпознаят разнообразни шумове и промени в звуците. „ Това може да отвлече вниманието от опитите за работа “, споделя тя.

Колегата невролог професор Адриан Рийс от Университета в Нюкасъл изяснява: „ Шумът подсказва във вашия отговор„ бий се или бягай “.

Стресиращият тон провокира област от мозъка, наречена амигдала, да изпраща сигнали за злополучие. Те се улавят от друга област на мозъка, хипоталамусът, който от своя страна подтиква надбъбречните жлези да изпомпват адреналина в кръвта. Кръвното Ви налягане се покачва.

" Отчасти става въпрос за това какво значи шумът за вас ", споделя професор Рийс. Така да вземем за пример, вашето лично дете, което плаче, ще бъде доста по-трудно да се пренебрегва от шума на трафика със същия размер.

Тапите за уши може да са решение за някои, само че в случай че желаете да отидете по-далеч, меко обзавеждане, по-дебели килими и по-тежки пердета, които да поемат звука, са някои от нещата, които архитектите оферират.

Разхвърляне

Проучванията са открили, че бъркотията може да увеличи равнището на кортизол, хормон на напрежението. Това може да се дължи на това, че бъркотията доставя спорни тласъци на мозъка, който по-късно би трябвало да работи по-усилено, с цел да филтрира безполезни сигнали.

Психологът по околна среда доктор Елинор Ратклиф от университета в Съри споделя: „ Проблемът с безпорядъка е несъразмерната стимулация “.

Нормалните равнища на кортизол с периодически скокове са изцяло здрави, само че хронично високите равнища на кортизол са свързани с тревога, меланхолия, главоболие и нарушение на съня.

Стани!

Ако няма да работите, може да не ходите до автобусната спирка или гарата, или нагоре и надолу по дълги коридори за срещи и така нататък

Ако пътуването ви към този момент е от спалнята до кухненската маса, евентуално пропускате физическа интензивност, която може да ви помогне да поддържате психическа, както и физическа форма.

Многобройни изследвания са открили, че физическите извършения са естествено анти-тревожно лекуване, облекчение на напрежението, повишение на физическата и умствената сила и възстановяване на благосъстоянието посредством освобождение на ендорфини.

„ Липсата на извършения може да има действително влияние “, споделя доктор Ратклиф. „ Ако хората пропущат извършения, те би трябвало да помислят по какъв начин е структуриран денят им - и да стартират да поставят експлицитни старания. “

„ Пътуването до работното място също беше тип декомпресия за доста хора “, споделя професор Гейл Кинман, член на Британското психическо общество.

Използвайте растения

Изказват се доста изказвания за умствените изгоди от контакта с естествения свят: понижаване на кръвното налягане, безпокойствие, стрес и прекарване (безкрайно прекосяване през едни и същи мисли), като в същото време се усъвършенстват вниманието, паметта и сънят.

Пренасянето на растения и други естествени обекти и изображения в работното пространство на дома ви може да има доста влияние.

" Ние също свързваме природата с отдих и релаксация, тъй че още веднъж това може да помогне за възстановяване на настроението ни ", прибавя тя.

Социален контакт... и освен онлайн
Д-р Баламурали споделя, че хората, които се усещат нещастни, като работят у дома, би трябвало добре да помислят какво е това, което им липсва при отиването до офис а, и да се опитат да компенсират изгубеното.

В началото на листата за доста хора е общественият контакт. Повече от нас, в сравнение с бихме могли да чакаме, получават по-голямата част - може би 80 или 90% - от обществения си контакт, като са на работа, споделя той.

Независимо дали това е чат с сътрудници в офис а или на опашката за обяд, в асансьора или на стълбите, това има значение за голям брой хора.

„ Когато пристигна заключването - всичко това изчезна напълно ненадейно “, споделя доктор Баламурали. „ Зависи какъв вид персона сте, само че доста хора би трябвало да получат по-истински обществен контакт по други способи.

" Затова излезте по обяд и вечер - свържете се с другари, семейство и съседи - хора, с които се чувствате свързани. "

Срещата с други явно е доста по-трудна при карантина, само че той предлага да се срещнете с различен човек, с който да упражнявате или да се разноските.

„ Хората са обществени животни “, прибавя той. „ Взирането в екран на Zoom не е задоволително. “
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР