Милиони американски военни имейли са пращани до Мали, руски съюзник,

...
Милиони американски военни имейли са пращани до Мали, руски съюзник,
Коментари Харесай

Печатна грешка: Милиони американски военни имейли са пращани до руски съюзник

Милиони американски военни имейли са пращани до Мали, съветски съдружник, поради печатна неточност.

Имейлите, предопределени за домейна „.mil “ на американските военни, от години се изпращат до западноафриканската страна, с домейн завършващ с „.ml “.

Някои от имейлите съдържали сензитивна информация като пароли, медицински досиета и направления на висши офицери.

Става въпрос за муниции с диаметър 155 мм

Пентагонът заяви, че е подхванал стъпки за справяне с казуса, заяви Би Би Си.

Според Financial Times холандският интернет бизнесмен Йоханес Зурбиер разпознал казуса преди повече от 10 години.

От 2013 година той има контракт за ръководство на националния домейн на Мали и през последните месеци е събрал десетки хиляди погрешно ориентирани имейли.

Никой не е бил маркиран като систематизиран, само че съгласно Financial Times те са включвали медицински данни, карти на американски военни уреди, финансови записи и документи за обмисляне на публични пътувания, както и някои дипломатически известия.

От ресторанта, където Джанет Йелън яла посочения тип гъби обявиха, че всички сервирани ястия от тях се подготвят качествено и пълноценно

Зурбиер написал писмо до американски чиновници този месец, с цел да им каже за казуса. Той сподели, че договорът му с държавното управление на Мали би трябвало да завърши скоро, което значи, че „ рискът е действителен и може да бъде употребен от съперниците на Съединени американски щати “.

Американските военни връзки, които са обозначени като „ класифицирани “ и „ строго секретни “, се предават посредством обособени ИТ системи, което прави малко евентуално да бъдат инцидентно компрометирани, съгласно сегашни и някогашни американски чиновници.

Но Стивън Странски, юрист, който преди е служил като старши консултант в отдела за разузнаване на Министерството на вътрешната сигурност, сподели, че даже видимо безобидна информация може да се окаже потребна за съперниците на Съединени американски щати, изключително в случай че включва детайлности за обособени чиновници.

„ Този ​​вид връзки биха означавали, че задграничен артист може да стартира да основава досиета за нашия личен боен личен състав за шпионски цели или може да се опита да ги накара да разкрият информация в подмяна на финансова полза “, сподели господин Странски.

Путин съобщи, че новите доставки на оръжие за Киев „ единствено ще влошат обстановката “

Лий Макнайт, професор по осведомителни проучвания в университета в Сиракюз счита, че американската войска е имала шанс, че казусът е стигнал до военните и имейлите са отивали към домейн, употребен от държавното управление на Мали, а не до киберпрестъпници.

изоставен и уведомяването на подателите, че би трябвало да потвърдят целевите получатели.

Макнайт и Странски споделиха, че човешките неточности са главен проблем за ИТ експертите, работещи както в държавното управление, по този начин и в частния бранш.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР