Милинки за 12 ст. - ако обичате!Необходими Продукти● брашно -

...
Милинки за 12 ст. - ако обичате!Необходими Продукти● брашно -
Коментари Харесай

Милинки в хлебопекарна

Милинки за 12 ст. - в случай че обичате!

Необходими Продукти

● брашно - 525 г
● яйца - 3 бр.
● вода - 170 г
● сол - 2 ч.л.
● захар - 1 с.л.
● олио - 5 - 6 с.л.
● квас - 3.5 г суха на Йоткер
● сирене - 200 - 250 г
● масло - 90 г

Начин на подготвяне

Във ваничката на хлебопекарната се поставят първо течните артикули т.е. вода и яйца с общ грамаж 320 гр. прибавят се една ч.л. (малка мерителка) сол, една с.л. (голяма мерителка) захар, олио 5-6 с.л. Всичко това се засипва с 525 гр. брашно (хубаво е да е пресято), прибавя се маята.

Включва се хлебопекарната на главната стратегия т.е. самун, изчаква се сигнала за прибавяне на подправките и се прибавя половината на сиренето т.е. към 100 гр. - откакто тестото се е разбъркало (не се чака втасването) в авансово намаслена тавичка се оформят топчета с размера на орех - сред тях би трябвало да има малко разстояние. В празнините сред топчетата се начупва останалата част от сиренето.

Изчаква се тестото да втаса на стайна температура (около час) или до момента в който празнините сред топчетата са изчезнали. Включва се фурната на 190 градуса, разтапя се масото и в него се прибавят една ч.л. сол (малка мерителка) и в с.л. брашно (големи мерителки).

С получената примес от масло, брашно (не галета) и сол се намазват бухналите милинки и се слагат във фурната на най-долното равнище. Пече се до златист тен и се оставя да изстине на отворена фурна. Не мога да изпратя фотоси тъй като милинките свършват преди да съм ги снимал.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР