Милиардерите в САЩ ще плащат данък върху нереализираните печалби от

...
Милиардерите в САЩ ще плащат данък върху нереализираните печалби от
Коментари Харесай

Демократите обявиха план за "данък върху милиардерите" и минимален данък върху корпорациите в САЩ

Милиардерите в Съединени американски щати ще заплащат налог върху неосъществените облаги от своите активи, което ще спомогне за финансирането на обществените и климатичните политики на президента Джо Байдън. Това планува предложение, оповестено в сряда от ръководителя на Сенатската финансова комисия - демократа Рон Уайдън, написа Reuters.

Т.нар. налог върху милиардерите е част от законодателна тактика, която също по този начин включва най-малък корпоративен налог от 15% върху най-доходоносните компании в Съединени американски щати. Според Уайдън тези две ограничения ще спомогнат в битката с избягването на налозите от страна на корпорациите и богатите американци и ще генерират стотици милиарди долари, които ще финансират обществената стратегия на Байдън, струваща сред 1.5 трлн. и 2 трлн. $.

Белият дом поддържа минималния корпоративен налог, който ще добавя световния най-малък корпоративен налог, контрактуван неотдавна от 136 страни и ориентиран против компании, които заплащат ниски или никакви налози.
Мерки против избягването на налози
" Данъкът върху милиардерите ", който ще влезе в действие за данъчната 2022 година, ще засегне към 700 данъкоплатци с активи от над 1 милиарда $ или с годишни доходи от 100 млн. $ за три поредни години. Той цели облагането със ставка от 23.8% на дълготрайните финансови облаги на търгуеми активи, които усилват цената си през годината, без значение дали са били продадени. Данъкоплатците също по този начин ще имат опцията да си приспаднат загубите от активи.

Същевременно минималният налог върху облагите на корпорациите ще засегне 200 от най-големите компании в Съединени американски щати, написа Financial Times. Мярката ще изисква от корпорациите, които записват облаги от над 1 милиарда долра пред акционерите, да връщат в хазната най-малко 15% от тях под формата на налози. Очаква се проектът да докара до доходи от 300 до 400 милиарда $ за интервал от 10 години.

Целта на ограниченията е да се попречи на най-големите американски компании да заобикалят заплащането на федерални налози. При представянето им бе даден образец с Amazon, която въпреки да е оповестила облага от 45 милиарда $ през последните три години, на процедура е платила налог от 4.3% по отношение на сегашната ставка за корпорациите от 21%.
Опозиция на двама консервативни демократически сенатори
Данъчните промени би трябвало да покрият разноските за законодателните проекти на Байдън, който желае да налее федерални фондове в ранното обучение на децата, публичното опазване на здравето и " зелената " сила. Белият дом в началото предложи капиталов пакет от 3.5 трлн. $, само че от седмици демократите водят напрегнати договаряния по какъв начин да понижат тази сума, с цел да задоволят настояванията на двама консервативни демократически сенатори - Джо Манчин от Западна Вирджиния и Кирстен Синема от Аризона.

Синема към този момент даде знак, че утвърждава предлагането, като назова плануваните данъчни промени " стъпка на здравия разсъдък, която ще подсигурява, че печелившите корпорации, които от време на време могат да избегнат актуалното корпоративно облагане, заплащат рационален най-малък корпоративен налог върху своите облаги ".

Милиардерите в Съединени американски щати ще заплащат налог върху неосъществените облаги от своите активи, което ще спомогне за финансирането на обществените и климатичните политики на президента Джо Байдън. Това планува предложение, оповестено в сряда от ръководителя на Сенатската финансова комисия - демократа Рон Уайдън, написа Reuters.Т.нар. налог върху милиардерите е част от законодателна тактика, която също по този начин включва най-малък корпоративен налог от 15% върху най-доходоносните компании в Съединени американски щати. Според Уайдън тези две ограничения ще спомогнат в битката с избягването на налозите от страна на корпорациите и богатите американци и ще генерират стотици милиарди долари, които ще финансират обществената стратегия на Байдън, струваща сред 1.5 трлн. и 2 трлн. $.
Благодарим ви, че четете Капитал!
Вие употребявате конфиденциален режим на интернет браузъра си. За да прочетете публикацията, би трябвало да влезете в профила си.

Всеки консуматор може да чете до 5 публикации месечно без да има абонамент за Капитал.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Автор Капитал
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР