Милиардерът Юрий Милнър официално се е отказал от руското си

...
Милиардерът Юрий Милнър официално се е отказал от руското си
Коментари Харесай

Най-богатият руснак в Силициевата долина се отказа от руското си гражданство

Милиардерът Юрий Милнър публично се е отказал от съветското си поданство, разгласи самият той посредством обява в Twitter. Милнър, който бе в листата на 15-те най-богати руснаци според Forbes, е напуснал страната още през 2014 година, откакто Русия нападна украинския полуостров Крим.

Милнър е създател на онлайн капиталовата платформа за рисков капитал DST Global. Той натрупа положение, като залагаше на китайски софтуерни компании, в това число платформите за електронна търговия Alibaba и JD.com. Богатството му набъбна и с помощта на вложения във Фейсбук, Twitter и Airbnb.

DST Global е една от най-известните компании за рисков капитал в Силициевата котловина.

Моето семейство и аз напуснахме Русия вечно през 2014 година, след съветската анексия на Крим “, написа Милнър в Twitter. „ И това лято публично завършихме процеса на отвод от съветското си поданство. “

Милнър направи изказването часове откакто съветският президент Владимир Путин подреди десетки ракетни удари по Киев и други основни украински градове.

От 1999 година насам Милнър, който е евреин, е израелски жител.

Той има чисто положение в размер на 7.3 милиарда $, което го прави най-богатият руснак в Силициевата котловина, съгласно Forbes. Милиардерът няма активи в Русия и акцентира, че 97% от персоналното му благосъстояние е насъбрано отвън страната.

Юри в никакъв случай не се е срещал с Владимир Путин нито самостоятелно, нито в група “, се акцентира категорично в уеб страницата на капиталовата платформа.

Милнър трябваше да пази себе си и своята компания за рисков капитал от обвинявания за връзки с Русия, даже преди страната да нахлуе в Украйна по-рано тази година.

Алишер Усманов, съветски железен магнат и шеф на съветската държавна банка ВТБ, бе измежду първите поддръжници на DST Global. ВТБ бе глобена за първи път през 2014 година, откакто Русия анексира Крим, а глобите бяха разширени тази година, когато съветският президент Владимир Путин стартира по-широката си инвазия в Украйна. Съединени американски щати, Англия и Европейският съюз постановиха наказания на Усманов в отговор на войната.

Уебсайтът на Милнър твърди, че DST Global не е набирала капитал от съветски вложители от 2011 година и че средствата от ВТБ са върнати на съветската банка през 2014 година

My family and I left Russia for good in 2014, after the Russian annexation of Crimea. And this summer, we officially completed the process of renouncing our Russian citizenship.
— Yuri Milner (@yurimilner) October 10, 2022

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР