Милиардерът Роман Абрамович заминава за Израел, където ще започне процедура

...
Милиардерът Роман Абрамович заминава за Израел, където ще започне процедура
Коментари Харесай

Роман Абрамович замина за Израел, купи баровски имот и кандидатства за гражданство

Милиардерът Роман Абрамович отпътува за Израел, където ще стартира процедура за приемане на поданство, оповестява вестник „ Израел Хайом “. Това се случва, откакто Англия отхвърли да възобнови визата на Абрамович.

В момента съветският предприемач строи голямо имение в влиятелен туристически квартал на Тел Авив. През 2015 година той купи там хотел за 25 милиона $. Това беше първият му неподвижен парцел на територията на Израел. След това той взе прилежащи към хотела земи на обща повърхност от 1,5 кв. км.

До решението за взимане на израелско поданство се стигнало, откакто Англия забави издаването на виза на притежателя на футболния клуб „ Челси “. Официално аргументите за забавянето не се оповестяват, само че се твърди, че Лондон желае от Абрамович, както и от всички други съветски богаташи на територията на страната, до потвърдят произхода на парите си.

Нов удар против доближения до Путин - Абрамович! Принудиха го да...

Близък до Абрамович, представен от „ Дейли мейл “, преди дни отхвърли английските управляващи да са желали от него да потвърждава произхода на средствата си. По думите му, процедурата просто се проточила по-дълго от нормалното.

Британският министър на сигурността Бен Уолъс, обаче, съобщи, че ще в идващите седмици ще има още случаи, в които богати олигарси ще усетят, че ще им става все по-трудно да живеят в английската столица.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР