Милиардерът Марк Кюбан казва, че едно от любимите му неща

...
Милиардерът Марк Кюбан казва, че едно от любимите му неща
Коментари Харесай

Бизнес съветът за деца на милиардер, започнал да работи като ученик

Милиардерът Марк Кюбан споделя, че едно от обичаните му неща е да въодушевява хората, даже децата, да започват собствен личен бизнес. Самият той е почнал първото си предприемаческо начинание на 12-годишна възраст, написа CNBC.

Кюбан, който натрупва положението си с умели вложения през годините, има съвет към децата и младежите, които желаят да имат личен бизнес.

" Нека го изпрадят към нещо, което могат да създадат, или услуга, която могат да предложат на другари, семейство и съседи ", споделя той.

Вече над 20 години Марк Кюбан взе участие в предаването на ABC “Shark Tank ”. Неговата обичана част от него не е, когато споделя какъв брой пари е спечелил с вложенията си, а по какъв начин шоуто въодушевява хората да основават личен бизнес, без значение на каква възраст са.

През годините с милиардера се срещат доста деца на възраст 12-14 години. Макар да нямат бизнес обучение, те могат да научат доста от “Shark Tank ” и се въодушевяват от шоуто.

Самият Кюбан стартира да печели пари на 12-годишна възраст. Първоначално продава торби за отпадък от врата на врата в предградието на Питсбърг, където е израснал.

“Баща ми ми сподели, че единственият метод да получа нови баскетболни обувки е, в случай че имам работа “, споделя той пред GQ през 2019 година

По-късно, като младеж, бъдещият милиардер печели спомагателни пари, като продава колекционерски предмети, като бейзболни карти, марки и монети.

Кюбан е споделял преди, че е спечелил задоволително пари, продавайки скъпи марки, с цел да изплати следването си в лицей.

„ Колекционирането на пощенски марки е необикновен метод да започнете да разбирате бизнеса “, споделя Кюбан още през 2014 година
       View this post on Instagram                      
A post shared by Mark Cuban (@mcuban)

Всяка марка има свое лично равнище на необичайност, търсене, цена и като колекционер вие би трябвало да вземате решения по кое време да запазите марка, по кое време да я продадете и по кое време да инвестирате в нова марка за вашата сбирка, добавя той.

В колежа Кюбан продължава да развива предприемаческия си опит. Той се устоя като барман, хазаин на празненства и даже като инструктор по танци.

Днес предприемачът има положение от 4.6 милиарда $.
 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР