Милиардерът Илон Мъск заяви във вторник, че известно време ще

...
Милиардерът Илон Мъск заяви във вторник, че известно време ще
Коментари Харесай

Илон Мъск „временно” си взима почивка от присъствие в Twitter

Милиардерът Илон Мъск съобщи във вторник, че „ известно време ” ще си почива от Twitter, откакто изявления в платформата му спомогнаха за оживление на фондовия пазар, което накара цените на акциите на няколко компании да скочат, съобщи Агенция Франс Прес.
Мъск изпревари шефа на Amazon Джеф Безос като най-богатия човек в света предишния месец, със положение, оценено на 185 милиарда $ след деветкратен скок на цената на акциите на Tesla през последната година.
 Илон Мъск чипира маймуна, научи я на видеоигри Илон Мъск чипира маймуна, научи я на видеоигри
Старъпът Neuralink на Илон Мъск сполучливо вкара невроимплант в мозъка на примат, след което пробното животно съумяло да се научи...
" Изключвам Туитър за известно време ", сподели създателят на Tesla и SpaceX на своите 44,5 милиона почитатели в платформата, без да показва причина за решението си.
Миналата седмица той писа в Tуитър в поддръжка на група вложители на дребно в уеб страницата Reddit, които бяха координирали покупката на акции в Gamestop, затруднена компания за игри, като тласнаха цената на акциите на веригата с повече от 680% нагоре.
Публикация часове по-късно за любовта му към уеб страницата за търговия на дребно Etsy също увеличи цената на акциите на компанията с цели 8%, заяви CNBC.
Туитовете не бяха единственият път, когато Мъск раздвижва пазарите на платформата през последните седмици.
 Мъск изпревари Безос и към този момент е най-богатият в света Мъск изпревари Безос и към този момент е най-богатият в света
Изпълнителният шеф на „ Tesla “ и „ Space “ Илон Мъск стана най-богатият човек в света, изпреварвайки изпълнит...
Когато той промени своя профил в Tуитър, с цел да прочете просто " #bitcoin " предишния петък, цената на криптовалутата краткотрайно скочи с към 20 %. Присъствието му в уеб страницата обаче му е причинявало правни проблеми в предишното.
Мъск беше заставен да се отдръпна от поста ръководител на борда на Tesla през 2018 година след съществено несъгласие с Американската комисия за скъпи бумаги и тържища, която го упрекна, че заблуждава вложителите, като написа в Twitter за вероятно евакуиране на Tesla от фондовата борса.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР