Милиардерът Илон Мъск предлага да закупи социалната медия „Туитър“ (Twitter)

...
Милиардерът Илон Мъск предлага да закупи социалната медия „Туитър“ (Twitter)
Коментари Харесай

Мъск предлага да закупи Туитър“ за 41,4 млрд. долара

Милиардерът Илон Мъск предлага да закупи обществената медия „ Туитър “ (Twitter) за 41,39 милиарда $, демонстрират регулаторни документи, показани в четвъртък.

Оферираната цена на Мъск от 54,20 $ за една акция съставлява 38% награда към цената на затваряне на акциите на „ Туитър “ на 1 април, последният ден за търговия преди основният изпълнителен шеф на „ Тесла “ (Tesla) да разгласи обществено, че е закупил над 9% от акциите на обществената интернет медия.

Мъск настоя, че това е неговата „ най-хубава и последна оферта “, като акцентира, че „ Туитър “ би трябвало да стане частна компания, с цел да претърпи измененията, които „ би трябвало да бъдат направени “.

Той обаче също по този начин означи, че ще преразгледа позицията си като акционер в „ Туитър “, в случай че офертата му бъде отказана.

С 800,64 милиона акции в послание към 10 февруари, офертата на Мъск прави оценка Twitter на 43,39 милиарда $ (за параленост - сумата надвишава годишния бюджет на България).

В документи 13D/A към Комисията по скъпите бумаги и тържища (SEC) Мъск удостовери предходното обществено обявяване, че има 73,12 милиона акции в „ Туитър “, или 9,1% от акциите в послание.

В документите се споделя, че Мъск е изпратил писмо, съдържащо „ необвързващото предложение “ до „ Туитър “, само че се показва, че не може да има гаранция, че ще бъде изпълнено дефинитивно съглашение.

Акциите на „ Туитър “ скочиха с над 13% на извънборсовата търговия на Уолстрийт след новината за отправената от Мъск оферта, която е доста по-високо (с 18,2%) спрямо вчерашната цена на затваряне на равнище от $45,85 за една акция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР