Милиардерът Илон Мъск и изп.-директор на Tesla има супер лошо

...
Милиардерът Илон Мъск и изп.-директор на Tesla има супер лошо
Коментари Харесай

Илон Мъск планира да съкрати 10% от служителите на Tesla заради супер лошо предчуствие за икономиката

Милиардерът Илон Мъск и изп.-директор на Tesla има " супер неприятно предчуствие " за стопанската система и по тази причина счита да редуцира 10% от работните места в производителя на електрически автомобили. Това обявяви това в четвъртък в собствен имейл до ръководителите на компанията, забелязан от " Ройтерс ".

Имейлът, изпратен в четвъртък е със заглавие " Поставяне на пауза на всички назначения в международен мащаб ". Той идва единствено два дни откакто милиардерът сподели на личния състав на компанията. Постъпката му усилва предизвестията на разнообразни бизнес водачи за задаваща се криза в Съединени американски щати.

За Tesla и нейните дъщерни сдружения работят към 100 000 индивида към края на 2021 година, демонстрира годишният ѝ финансов доклад.

От компанията не разясниха незабавно.

Акциите на Tesla паднаха с близо 3% в щатите. Акциите ѝ, търгувани във Франкфурт, се намалиха с 3.6 % след отчета на Reuters. Фючърсите на Nasdaq в Съединени американски щати станаха негативни и се търгуваха с 0.6 % по-ниски.

Мъск предизвести преди дни за риска от криза, само че неговият имейл, нареждащ заледяване на назначенията и редуциране на чиновниците се оказва най-прекият резултат от тези му прогнози.

Независимо от всичко това, търсенето на електрическите автомобили на Tesla и на други производители на електрически автомобили остава огромно и доста от обичайните знаци за спад – като да вземем за пример увеличение на запасите на дилъри в Съединените щати – не се материализираха.

В същото време Tesla се бори да рестартира производството в фабриката си в Шанхай, откакто локдаун поради Covid-19 наложи спиране на активността на завода.

" Лошото предчуствие на Мъск е споделяно от доста хора ", сподели Карстен Бжески, началник на отдела по макроикономически изследвания на немската банка ING.

" Но ние не приказваме за международна криза. Ние чакаме изстудяване на международната стопанска система към края на годината. Икономиката на Съединени американски щати ще се охлади, до момента в който тази на Европа и на Китай няма да се възвърне ", сподели то.

Мрачната вероятност на Мъск отразява неотдавнашните мнения на ръководители, в това число изпълнителния шеф на JPMorgan Chase & Co Джейми Даймън и президента на Goldman Sachs Джон Уолдрон.

" Ураган е тъкмо там, надолу по пътя, който идва към нас ", сподели Даймън тази седмица.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР