Милиардерът и потомък на създателите на Samsung Лий Дже-Йонг се

...
Милиардерът и потомък на създателите на Samsung Лий Дже-Йонг се
Коментари Харесай

Осъдиха милиардерът и де факто собственик на Samsung за корупция

Милиардерът и потомък на основателите на Samsung Лий Дже-Йонг се връща в пандиза, откакто южнокорейски съд го осъди на две години и половина поради присъединяване му в корупционен скандал през 2016 година, който провокира всеобщи митинги и смъкна тогавашния президент на Южна Корея.
В дълго чаканото наново разглеждане в понеделник Върховният съд в Сеул призна Лий за отговорен за рушвет на тогавашния президент Пак Кън Хе и неин непосредствен приближен човек, с цел да завоюва държавна поддръжка за обединение през 2015 година сред две дъщерни сдружения на Samsung. Сделката спомогна за укрепването на контрола му върху най-голямата бизнес група в страната.
Адвокатите на Лий го изобразиха като жертва на корист с президентска власт и описаха договорката от 2015 година като част от „ естествената бизнес активност “. Не стана известно незабавно дали той ще апелира.
 Apple и Samsung със солени санкции за нелоялни търговски практики " Apple " и " Samsung " със солени санкции за нелоялни търговски практики
Италианската организация за защита на конкуренцията в сряда съобщи, че е глобила „ Apple ” с 10 милиона евро и „ Samsung&rdqu...
Прокурорите желаеха девет години затвор за Лий.
Той управлява групата на Samsung в качеството си на вицепрезидент на Samsung Electronics, един от най-големите производители на компютърни чипове и смарт телефони в света. 52-годишната Лий беше наказана през 2017 година на пет години затвор за предложение на 8,6 милиарда вона (7 милиона долара) подкупи на Пак Кън Хе и нейния дълготраен другар Чой Сун Сил. Но беше освободен при започване на 2018 година, откакто Върховният съд в Сеул понижи присъдата.
Бившата президентка и Чой излежават затвор надлежно на 22 години и 18 години.
През 2019 година Върховният съд върна делото на висшия съд, като реши, че размерът на подкупите на Лий е бил недооценен. Според него парите, които Samsung похарчил за закупуването на три спортни коне, употребявани от дъщерята на Чой, и за финансиране на фондация за зимни спортове, ръководена от племенницата на Чой, също би трябвало да се смятат за подкупи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР