Милиардерът Бил Гейтс реши да се сдобие с имот от

...
Милиардерът Бил Гейтс реши да се сдобие с имот от
Коментари Харесай

Бил Гейтс се сдоби с исторически замък в Портофино

Милиардерът Бил Гейтс реши да се снабди с парцел от изключително значение и си купи историческия палат Браун в Портофино, Италия.

За покупката милиардерът е броил 60 милиона $, разширявайки империята си за недвижими парцели, оповестява Daily Mail, показват Факти.бг.

Замъкът има 12 мини жилището и е с обща повърхност от 12 917 квадратни фута. Известен е като Castello di San Giorgio. Разполага с частен асансьор, който води гостите непосредствено до живописните плажове към пристанището на Портофино.

Според някои историци замъкът е издигнат върху римска цитадела, съществувала на това място през II-III век. В сегашният си тип замъкът Браун съществува от средата на 15 век,. когато е издигнат от Република Генуа. Предназначението му било отбрана на Портофино и Тигулския залив от противников офанзиви, които били обясними заради стратегическото им състояние в Средиземно море, написа уеб сайтът Wonders of Europe.

Милиардерът желае да стане още по-богат като трансформира европейския палат в първокласен хотел.

Според вестник Il Secolo XIX обаче основателят на Майкрософт ще бъде усложнен, защото има доста екологични ограничавания за преустрояването на историческата забележителност.

Това не е първата облага в Италия, за която Гейтс харчи цяло положение. През юни 2022 година той купи Palazzo Marini в Рим от Four Seasons и го трансформира в шестзвезден хотел.

Дали ще успее да трансформира този палат в първокласен хотел - следва да забележим.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР