Милениалите във Великобритания трябва да получат еднократно плащане от 10

...
Милениалите във Великобритания трябва да получат еднократно плащане от 10
Коментари Харесай

Идeя: £10 000 зa вceĸи бpитaнeц, ĸoйтo нaвъpши 25-гoдишнa възpacт

Милениалите във Англия би трябвало да получат еднократно заплащане от 10 000 паунда (13 500 долара) сега, в който навършат 25-годишна възраст. Това ще помогне за " излекуването на счупената връзка сред поколенията ", смята британски мозъчен концерн.

" Гражданското завещание " може да подкрепи икономическото и обществено бъдеще на младежите, се твърди в отчет на Resolution Foundation, квалифициран от топ бизнес водачи, синдикалисти и публицисти.

6 от 10 милениали, които са сред 25- и 30-годишна възраст, ще се окажат с двойно по-голямо благосъстояние, в случай че получат тези 10 000 паунда, което ще е задоволително, с цел да платят магистратура или различен курс за преквалификация.

Фондацията споделя още, че сходни заплащания би трябвало да бъдат давани и на по-възрастни жители, като се стартира с тези на 35 години през 2020 година.

Откъде да бъдат взети средствата?

В отчетът се показва, че пенсионерите би трябвало да бъдат облагани с по-големи налози, с цел да бъде дофинансирана здравната система, както и с цел да бъде отстранен несъответствието в стандарта на живот сред младежите и по-възрастните генерации.

Младите британци - на възраст сред 16 и 32 години, изкарват доста по-малко пари, в сравнение с родителите им, когато са били на тяхната възраст. Освен това за тях е доста по-малко евентуално в миналото да имат личен дом.

Изследване на Resolution Foundation, извършено през 2017 година, демонстрира, че британците са измежду най-песимистично настроените измежду останалите развити стопански системи по отношение на опцията младежите през днешния ден да живеят по-добър живот от своите родители.

 

money.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР