Милан си осигури място в Шампионската лига през следващия сезон,

...
Милан си осигури място в Шампионската лига през следващия сезон,
Коментари Харесай

Милан в Шампионската лига след победа над Юве

Милан си обезпечи място в Шампионската лига през идващия сезон, откакто победи Ювентус с 1:0 в среща от 37-ия кръг на футболното състезание на Италия.

Попадението на Оливие Жиру в 40-ата минута обезпечи класирането на отбора в челната четворка на Серия А. Милан е на четвърта позиция с 67 точки и има преднина от шест точки пред петия Аталанта преди последния кръг, до момента в който Ювентус остава седми с 59 точки.

Милан се причислява към Интер и Лацио за присъединяване в Шампионската лига през идващия сезон като приключили на първите четири места дружно с първенеца Наполи. 

Все още има опция пет италиански тима да вземат участие в конкуренцията през идващия сезон, в случай че Рома победи Севиля на финала на Лига Европа в сряда.

Мениджърът на Милан Стефано Пиоли изрази облекчение, че тимът му най-сетне е удостоверил присъединяване си в елитната европейска клубна конкуренция.

" Ясно е, че Шампионската лига ни даде доста повече, в сравнение с чакахме. Бяхме разочаровани, че отпаднахме на полуфиналите от Интер. Но нашето присъединяване до там беше повече, в сравнение с някой очакваше ", сподели Пиоли пред DAZN.

" В същото време не се справихме толкоз добре, колкото се очакваше в Серия А, само че сме в Шампионската лига за трети следващ сезон ", добави той.

Ювентус, който получи 10 точки наказване предишния понеделник от италиански футболен съд поради нередности с трансферни покупко-продажби, стартира мача нападателно, знаейки, че единствено победа е задоволителна, с цел да поддържа слабите очаквания да си обезпечат класиране в челната четворка.

Треньорът Масимилиано Алегри направи промени в нормалния си титулярен състав, защото голмайсторът Душан Влахович беше отвън игра поради травма на бедрото.

Анхел Ди Мария беше покрай това да открие резултата за домакините в средата на първото полувреме, когато получи пас от Мойс Кийн покрай дузпата, само че прати топката в навън.

Милан поведе пет минути преди почивката, когато Жиру вкара гол с глава, с цел да донесе триумфа на отбора.

В добавеното време Данило беше покрай изравнителен гол, само че волето му от близка отдалеченост беше спряно на голлинията от Пиер Калулу.

Играчите на Ювентус бяха изпратени с освирквания от почитателите.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР