Милан продължава със селекцията си за първото участие в Шампионска

...
Милан продължава със селекцията си за първото участие в Шампионска
Коментари Харесай

Новото попълнение на "Милан" се страхува от ... Алф!

" Милан " продължава със селекцията си за първото присъединяване в Шампионска лига след 8-годишна пауза. " Росонерите " привлякоха френския национал Оливие Жиру. Италианските медии разкриват един от огромните страхове на нападателя - филмовият воин Алф.

На игрището Жиру е прочут с невъзмутимите си отигравания и това, че не се опасява от противниковите бранители. Французинът признава, че като дете неговите братя са го плашели, че Алф ще го отвлече, а като прибавим, че е бил ужасяващ от външния тип на извънземното, това е отключило страха към любимеца на милиони по света.

Оказва се, че Жиру не е единствен! 25 години на терена, против най-големите имена в света на футбола, нито един път трептене. Джанлуиджи Буфон държи куп върхове в италианския футбол. Герой и кумир на доста подрастващи, които мечтаят да реализират триумфите му. Неговият някогашен треньор Фабио Капело разкрива огромния му боязън: " Само един път съм го виждал обезверен. Не искаше да играе, тъй като на терена имаше доста оси, а той се плашеше от тях. " Страхът от оси, прочут и като апифобия, е постоянно срещан в международен мащаб.

От какво може да се опасява Кристиано Роналдо? От Лионел Меси? Не. Португалецът изпада в суматоха от мисълта да почине млад. Танатофобия се задейства в среда, която носи опасност за живота или обществения статус. Темата за гибелта се появява все по-често, когато човек съществено мисли за смисъла на своята активност, в обстановка на професионална или креативна рецесия.

Любителите на Висшата лига помнят името Микаел Форсел. Финландецът, играл за " Челси ", " Бирмингам ", " Кристъл Палас " и " Лийдс " е пропущал подготовка поради страха си от... котки. Тогава нападателят се насочва към автомобила си, когато за собствен смут вижда, че котка се е настанила върху една от гумите. По думите му тя изглеждала " болна " и " заплашителна ".

Един от знаците на настоящия отбор на " Севиля " се споделя Хесус Навас. Това, което обаче кара кожата да му настръхне, са откритите пространства. Според учените това е уплаха, при която може да се стигне и до припадък на суматоха. Обикновено, при хората страдащи от агорафобия, страхът може да се демонстрира при овакантяване на дома, прекосяването през публични места, разбъркване с тълпи и пътуването самичък.

Дейвид Бекъм е един от най-популярните и сполучливи футболисти, трансформирал се в емблема за бизнес отвън игрището. Той също има своите страхове. Той страда от антаксофобия - страхът от безпорядък. Характерното в болестта е, че искаш всичко в живота ти да бъде подредено. Хаосът и неналичието на класификация води до паник офанзиви, чувството за неустановеност, интензивен пулс и липса на въздух.

" Тихо, той/тя спи ". Това е имитация, която може би всеки от нас най-малко един път е чувал в живота си. При Уейн Рууни обаче важи тъкмо противоположното предписание. Той е ужасяващ от тишината, когато е в леглото. Предпочита да се чува шума от сешоар, климатик или вентилатор. Пълната тишина води до бодърствуване в дома на Рууни.

Нелетящият холандец. Денис Бергкамп е може би футболистът, за който най-вече хора знаят, че има уплаха. Тази от хвърчене със аероплан. Всичко стартира с случай с националния тим на Нидерландия, когато отборът пътува за международното състезание в Съединени американски щати. По време на полета един от моторите отхвърля, а това отключва големия боязън на Бергкамп. Оттогава той пътува с трен или рейс при пътувания с националния или клубния си тим.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР