Микрочастиците, които насекомите листни скакалци (Eurymeloides bicincta), изхвърлят при своето

...
Микрочастиците, които насекомите листни скакалци (Eurymeloides bicincta), изхвърлят при своето
Коментари Харесай

Камуфлаж на насекоми може да ни научи да правим невидими покривала

Микрочастиците, които насекомите листни скакалци (Eurymeloides bicincta), изхвърлят при своето потене, освен отблъскват водата от крилата им, само че и трансформират дължината на вълната на светлината. Това може да ги направи подобаващи за работата на учените, които от доста години се пробват да основат невидими наметала.

Ключът към откриването на сходна материя е техника, която да успее да всмуква светлината по метод, който скрива забележим обект. А точно такава техника употребява листния скакалец, с цел да избегне хищниците, е разкрило ново проучване.

Учени от държавния университет в Пенсилвания са разкрили синтетични материал, който имитират микрочастиците на листния скакалец. Те употребяват нано-дупки, които съумяват да всмукват светлината от всевъзможни направления по протежението на необятен набор от честоти. Материалът ни дава и по-добра концепция за какво микрочастиците на листния скакалец са толкоз ефикасни при скриването му от врагове. Според учените материалът има сериозен капацитет да скрие на процедура всичко, моето бъде покрито с него.

Science Alert

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР