Микробите и бактериите са навсякъде около нас и в телата

...
Микробите и бактериите са навсякъде около нас и в телата
Коментари Харесай

Къде е най-мръсно у дома

Микробите и бактериите са на всички места към нас и в телата ни. Някои, несъмнено, са безусловно нужни за вярното действие на организма. Въпреки това би било неуместно да твърдим, че хигиената е непотребен артикул на културата ни, защото до момента с по-големи количества бактерии и замърсители би могъл да се окаже съдбовен.

Рядко мислим за дома си като за място на насъбрани нездравословни организми, само че истината е, че някои места там са толкоз нечисти, че е цяло знамение, в случай че към момента не сме усетили отрицателен резултат върху здравето си.

Тоалетна паница

Не, тоалетната паница не е най-мръсното място вкъщи, само че основата й е в челните редици по замърсяване. Вътрешността на чинията се измива в избрана степен при всяко стартиране на водата, само че долната й част, както и пода към нея, са място, където се натрупват доста и най-различни биологични частици. При по-продължителна липса на хигиена към самата паница е допустимо да се развият организми, които по-късно да разнесем и из другите стаи.

Кухненска мивка

 Снимка 341851

Тя и сифонът й са едни от най-мръсните места вкъщи. При всяко миене на чинии и принадлежности, на дъното на мивката се отсрочват хранителни субстанции, които притеглят микроорганизми от целия дом. Ако се чудим за какво от време на време към мивката кръжат сходни на винарки инсекти, те най-вероятно са се пръкнали от излюпени в питателните отлагания яйца, и носят бактерии на всички места, където кацнат.

Брави

 Снимка 341854

Трудно е да си представим какъв брой хора са се докосвали до бравите на вратите, без въобще да е допустимо да знаем с какво или кого са имали досег преди този момент.

Бравите са едни от най-мръсните места вкъщи, които рядко влизат в ритуала ни за неделно почистване. Възможно е някои от тях даже да съдържат микроби и остатъци от предни наематели или притежатели в жилището, в което живеем, защото мазнините от дланта имат свойството да " запечатват " и защищават нездравословните частици за доста дълго време.

Купичка на домашния любим

 Снимка 341852

Мястото, където домашният любим се храни, още веднъж е едно от най-мръсните. Освен че с муцуната си кучетата и котките обират всевъзможни бактерии и частици, които по-късно носят до купичката си за храна, множеството от тях постоянно избутват храната си отвън съда. Това, несъмнено, е идеална среда за развиването на микроорганизми и гъбички, които могат да са доста нездравословни за индивида.

Гъби и парцали за почистване

 Снимка 341853

Победителите в класацията за най-мръсни места и предмети вкъщи несъмнено са точно средствата за разчистване като гъби, парцали и кърпи.

Структурата на множеството от тях им разрешава да задържат нечистотия и нездравословни частици в продължение на месеци, без значение дали ги измивате след всяка приложимост.

Освен че е значимо да бъдат сменяни постоянно, след приложимост гъбите за разчистване могат да бъдат слагани в микровълнова фурна на оптимални градуси, с цел да се отстраняват колкото се може повече микроби във вътрешността им.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР