Микаела Шифрин си осигури големия кристален глобус в Световната купа

...
Микаела Шифрин си осигури големия кристален глобус в Световната купа
Коментари Харесай

Шифрин си осигури големия кристал, а Годжа е новата скоростна кралица

Микаела Шифрин си обезпечи огромния бистър глобус в Световната купа по ски алпийски дисциплини, а София Годжа е новата скоростна кралица след приключването на днешното втурване в Квитфел.

Домакинската аудитория обаче имаше напълно други мотиви за изпадане в еуфория, тъй като Кайса Викхоф стана първата норвежка в историята с победа в тази дисциплинираност в Световната купа. Родената през 1998 година алпийка сложи най-хубавото време на пистата - 1:32.36 минути, оставяйки Годжа на 0.29 секунди зад себе си.

Топ 3 добави швейцарката Корин Зютер с пасив от 0.41 секунди, а след края на надпреварата стана ясно, че Шифрин към този момент е петкратна носителка на огромния кристал. Тя изпреварва Линдзи Вон като номер 1 по този индикатор измежду американките и се изравнява с Марк Жирардели, като единствено Анемари Мозер-Прьол (шест) и Марсел Хиршер (осем) имат повече от нея.

За Шифрин (завършила пета днес) остана и задачата да усъвършенства върха по брой победи в Световната купа на Ингемар Стенмарк, като тя ще преследва своя 86-и триумф в неделното Супер-Г в Квитфел.

Кайса Викхоф прекара 644 дни надалеч от ските поради тежко рухване в Италия преди към две години и нямаше по какъв начин да напише сюжета за първата си победа в спускането по по-подходящ метод - на пистата в Квитфел, който за първи път от 20 години приема женски старт в дисциплината в Световната купа.

София Гожа за четвърти път печели кристалния глобус в спускането и за трети следващ, като единствено Линдзи Вон с шест има повече от нея в историята.

Топ 10 в Квитфел:
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР