Микаела Шифрин изравни рекорда на по победи за Световната купа.

...
Микаела Шифрин изравни рекорда на по победи за Световната купа.
Коментари Харесай

Шифрин изравни рекорда на Линдзи Вон по победи

Микаела Шифрин изравни върха на по победи за Световната купа. Това стана, откакто тя завоюва гигантския слалом в Кранска Гора (Словения).

Американката победи с 1:52.53 минута, като беше най-бърза и в двата манша. Тя изпревари със 77 стотни италианката Федерика Бриньоне и с 97 стотни настоящата международна шампионка в дисциплината Лара Гут-Бехрами.

Така и тя, и Вон са с по 82 победи. Шифрин може да усъвършенства достижението на Вон при нова победа в нощния слалом във Флахау във вторник. Тогава пред нея ще остане само .

27-годишната американка изкрещя от наслада, когато пресече финалната линия. Този неин триумф идва малко повече от 10 години след първата ѝ победа. Тя беше на 20 декември 2012 година в слалом в Оре (Швеция). В блестящата си кариера тя е спечелила 51 слалома, 17 великански слалома, 5 супергигантски слалома, 5 паралелни слалома, три спускания и една алпийска композиция.

„ Бях толкоз нервна в това съревнование. Не знам за какво, може би поради 82-а победа. Исках единствено да карам добре… Не мога да допускам. Беше борба, само че изискванията бяха невероятни “, сподели Шифрин пред FIS TV.

Тя също е двукратна олимпийска и шесткратна международна шампионка.

Италианката с български паспорт Луиза Бертани отпадна в първия манш. Тя го приключи на 60-о място с 59.75 секунди.

Микаела Шифрин води в генералното класиране за Световната купа с 1115 точки. Петра Влъхова (Словакия) е втора с 696 точки, Уенди Холденер (Швейцария) има 519.

В подреждането за дребния бистър глобус в дисциплината италианката Марта Басино резервира водачеството си с 425 точки. Шифрин има 400, Лара Гут-Бехрами е с 357 точки.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР