Мик Джагър, Шон Конъри, Алекс Фъргюсън, Елтън Джон, Антъни Хопкинс,

...
Мик Джагър, Шон Конъри, Алекс Фъргюсън, Елтън Джон, Антъни Хопкинс,
Коментари Харесай

Какви са предимствата, когато титлата сър стои пред името на известни личности? Получават ли заплата рицарите?

Мик Джагър, Шон Конъри, Алекс Фъргюсън, Елтън Джон, Антъни Хопкинс, Пол Маккартни, Дейвид Бекъм. Списъкът с известни артисти, музиканти, учени, политици и спортисти, отдадени в рицари от кралица Елизабет II, майката на Чарлз III, става все по-голям и новият му брой ще зависи от избора на новия крал на Англия. Чудили ли сте се в миналото обаче какво получават хората, когато завоюват тази влиятелна купа? С други думи, какви са преимуществата да бъдеш рицар? Освен прибавянето на гордата купа " сър " пред името, несъмнено.

Получават ли нещо, когато станете рицар? 

Просто казано - не. Освен купата, която носите през целия си живот, няма други осезаеми изгоди от това да сте рицар. Разбира се, приемането на такава премия от кралицата, а към този момент от краля, е наследството на купата за получателя и фамилията му.

Това е единствената изгода от рицарството, и това не е просто нещо от съвремието, а постоянно е било по този начин. Както отбелязва Royal Collection Trust, купата в антични времена не е идвала с никаква парична изгода. Всъщност лицето, получило купата рицар, " се чака да има финансовата опция да поддържа достойнството на рицарството, тъй че да може да се достави с оръжие, ризница, коне и нужния брой въоръжени почитатели, с цел да извършва военна работа на своите суверенени за най-малък интервал всяка година “, написа bTV.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР