Михаил Ходорковски в офиса на Отворена Русия през 2015-та Обиски

...
Михаил Ходорковски в офиса на Отворена Русия през 2015-та Обиски
Коментари Харесай

Руските власти обискират офисите на опозиционното движение на Ходорковски


Михаил Ходорковски в офиса на " Отворена Русия " през 2015-та

Обиски започнаха в четвъртък в офисите на съветското политическо придвижване " Отворена Русия " и в жилищата на минимум шестима негови чиновници. Това заяви на уеб страницата си организацията, финансирана от живеещия в заточение в Европа опозиционер и някогашен петролен магнат Михаил Ходорковски, съобщи Франс прес.

Движението постоянно подлага на критика на уеб страницата си нарушавания на човешките права в Русия.

Ходорковски, някогашен началник на петролния колос Юкос, прекара 10 години в затвор в Русия за огромни злоупотреби и укриване на налози. Той бе опрощение от президента Владимир Путин през 2013 година, в навечерието на Олимпийските игри в Сочи.

Обиските се правят в хода на следствие против " някогашните съществени акционери и ръководители на Юкос, крали нефт от филиали на Юкос, злоупотребявали с акции и средства и изпирали тези пари ", съобщи в официално съобщение съветското федерално разследване.

" Обиски, свързани с аферата Юкос, не престават от 2003 година насам. Тогава съм бил в 8 клас " - 14-15-годишен, означи в Туитър Александър Соловьов, един от чиновниците, чиито жилища бяха обискирани.

Последната серия от обиски датира от февруари т. година Според " Отворена Русия " полицията е конфискувала тогава печатарска техника и близо 100 000 позива, отпечатани във връзка идна проява против Кремъл.

" Отворена Русия " си слага за цел да сплоти проевропейските сили в Русия, с цел да сътвори единна съпротива против Владимир Путин преди президентските избори идния март, при все това сегашният държавен глава още не е съобщил дали ще бъде измежду претендентите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР