Михаел Рубен Риналди завоюва своята първа победа в Световния супербайк

...
Михаел Рубен Риналди завоюва своята първа победа в Световния супербайк
Коментари Харесай

Риналди с първа победа в Световния супербайк шампионат

Михаел Рубен Риналди завоюва своята първа победа в Световния супербайк шампионат (WSBK), откакто победи в първото съревнование от втория следващ спортен уикенд на испанската писта „ Моторланд Арагон “.

ABSOLUTELY INCREDIBLE

One of the greatest stories in WorldSBK - storms to victory to become the fifth winner in 2020!
— WorldSBK (@WorldSBK)
Пилотът на частното Ducati на GoEleven потегли от втора позиция на стартовата решетка зад петкратния международен шампионат Джонатан Рей (Kawasaki), само че още до преди първия завой изгуби една позиция по отношение на потеглилия трети Скот Рединг (Ducati). Все отново италианецът си върна позицията по отношение на Рединг още в петия завой на надпреварата, а в дългия финален завой изпревари и Рей, с което пое водачеството. За двете маневри на Ринадли спомогна и меката задна гума, на която той бе заложил, което също по този начин му разреши и да отвори преднина от близо шест секунди по отношение на Рей още доникъде на 18-обиколковата конкуренция, която и задържа до финала. Така Риналди освен завоюва първата победа за себе си и своя тим, а и своя първи подиум в WSBK.

DRAMA for! rider crashes
— WorldSBK (@WorldSBK)
Втори на финала остана Рей, който в последните турове върна газта защото неговият главен съперник за купата Рединг падна на петия завой в осмата обиколка. Не завършването на Рединг разреши на Рей да отвори преднина от 30 точки пред водача на Ducati в генералното класиране, до момента в който трети с пасив от 73 пункта по отношение на Рей е съотборникът на Рединг, Чаз Дейвис, който през днешния ден приключи трети.

Race 1 final results:

— WorldSBK (@WorldSBK)
В утрешния ден още веднъж на „ Моторланд Арагон “ ще се проведат нови две надпревари, като първото от тях ще е 10-обиколковия спринт, който ще дефинира стартовата решетка за второто главно съревнование. Спринтът е с начален час 12:00 българско време, до момента в който втората дълга конкуренция започва три часа по-късно.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР