Мигрантският натискът е в пъти по-голям в сравнение с миналата

...
Мигрантският натискът е в пъти по-голям в сравнение с миналата
Коментари Харесай

Вътрешният министър: Мигрантският натиск е в пъти по-голям тази година

Мигрантският натискът е в пъти по-голям спрямо предходната година, само че в последния месец доста по-голям е броят на недопуснатите преминаващи незаконни мигранти, за сметка на задържанията навътре в страната.

Това съобщи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов в Елхово. 

По думите му новото управление е в стадий, в който към този момент стартира да реализира своите цели и резултати, които търси. " За последното денонощие имаме недопуснати 980 опита за незаконно прекосяване, като навътре в страната са арестувани едвам 40 индивида. Има дни, в които броя на недопуснатите незаконни мигранти варира от 1400 – 1500 на денонощие. Успяхме да понижим и задържанията навътре в страната ", уточни Калин Стоянов.

Относно оборудването с техника и оръжие за защита на държавната граница, министърът съобщи, че сега има " крещяща потребност от високопроходими коли и специфична техника за защита на държавната граница ". В началото на идната година се чака да бъдат доставени 160 високопроходими автомобила, сподели още Стоянов.

Около 700 са непопълнените бройки в щата на " Гранична полиция ". В момента сме задвижили безусловно всички процедури да пуснем състезания и оптимално бързо да назначим хора, с които да уплътним границата, акцентира вътрешният министър.

Относно влизането на България в Шенген вътрешният министър разяснява, че това е приоритет на държавното управление. " Имаме поддръжката на безусловно всички държави-членки. Вътрешнополитически боричкания в две от страните не трябва да трансформират България и Румъния в залог за това, да не бъдат признати в Шенген ", сподели още Стоянов.

В Елхово вътрешният министър участва на откриването на монумент на починалите при осъществяване на служебния си дълг гранични служители на реда дружно с основния секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Живко Коцев и шефът на Главна дирекция " Гранична полиция " основен комисар Антон Златанов.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР