Мигрантите все по-често избират да влизат в Европа по нов

...
Мигрантите все по-често избират да влизат в Европа по нов
Коментари Харесай

”Фронтекс”: Новият маршрут на мигрантите към Европа е през Испания

Мигрантите все по-често избират да влизат в Европа по нов маршрут през Мароко и Испания. За това осведоми шефът на Европейската гранична работа ”Фронтекс ” Фабриче Леджери, заяви Politico.
Пътят през Мароко и Испания е прочут като Западния път и минава през Средиземно море. Само в границите на предишния месец по пътя са били регистрирани 6 000 незаконни прекосявания в Европейски Съюз.

По думите на Леджери половината от мигрантите, които се пробват да влязат на континента, са мароканци. Останалата половина са бежанци от страни от Западна Африка, добави шефът на " Фронтекс "

" Ако броят на мигрантите продължава да пораства толкоз интензивно, този маршрут ще най-важният (за Европа) ", сподели още Леджери.

По информация на " Фронтекс " трафикантите в Мароко все по-често прекарват мигранти през Мароко в Испания, в сравнение с през Либия.

В тази връзка шефът на Европейската съобщи, че поддържа пердложението на Европейски Съюз в Африка да бъдат основани интернационалните центрове за настаняване на мигранти, където тези, хванати в морето, да бъдат връщани, вместо да се настаняват в Европа.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР