Мигрантите в ЕС са дискриминирани, сочи доклад, представен в четвъртък

...
Мигрантите в ЕС са дискриминирани, сочи доклад, представен в четвъртък
Коментари Харесай

Според Европейската сметна палата мигрантите в ЕС са дискриминирани


Мигрантите в Европейски Съюз са дискриминирани, сочи отчет, показан в четвъртък от Европейската счете палата и представен от Българска телеграфна агенция.

Въпреки че европейското законодателство предпоставя равни права, имиграцията от страни отвън Европейски Съюз продължава да поражда негативни усеща у доста европейци, се добавя в документа. В някои страни от Европейски Съюз това оказва негативно влияние на приобщаването на мигрантите, заключава палатата.

Колкото по-рано стартира процесът на приобщаване, толкоз по-вероятно е той да приключи сполучливо. Правилата, които се ползват за мигрантите, не са идентични на всички места Европейски Съюз, а това кара чужденците да се придвижват от една страна в друга и в допълнение забавя тяхното приобщаване. Общият размер на изразходваните средства за приобщаване остава незнаен за Европейската счете палата, демонстрира документът.

Отбелязва се, че от 2015 година Европейски Съюз е обезпечил над пет милиарда евро в допълнение за справяне с нараствания миграционния поток. Над 100 млн. евро са били ориентирани за приобщаване.

Миналата година страните от Европейски Съюз са съобщили, че се нуждаят от още към 450 млн. евро за тази цел.

Повечето страни в Европейски Съюз нямат цялостна визия за броя на подпомаганите мигранти или за сумите, употребявани за тяхното приобщаване. Над 400 разнообразни организации вземат участие в ръководството на ограниченията за приобщаването на мигрантите, само че липсва задоволителна координация, демонстрират изводите.

Дългосрочното влияние на скорошния приток от мигранти ще зависи от това до каква степен добре те са се вписали в европейското общество, разяснява българският представител в Европейската счете палата Илиана Иванова, представена в известие на институцията.

Представеният през днешния ден документ преглежда ситуацията на мигрантите, позволени да останат в Европейски Съюз законно - над 21 милиона души. Около четири % от популацията на Общността се състои от мигранти от страни отвън Европейски Съюз.

За интервала 2013 - 2016 година към 3,2 милиона такива мигранти са получили европейско поданство.

Ако се вземе поради второто потомство мигранти, към 18 на 100 от популацията в Европейски Съюз е с мигрантски генезис, прецизира Европейската счете палата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР