Мигрантите по света към момента наброяват повече хора от населението

...
Мигрантите по света към момента наброяват повече хора от населението
Коментари Харесай

Мигрантите по света колкото населението на Западна Европа

Мигрантите по света все още наброяват повече хора от популацията на четирите най-големи страни в Западна Европа дружно. Приблизително 258 млн. души или 3,4% от цялото население на планетата не живеят в страната, в която са се родили. Това показват резултатите от оповестения в понеделник Доклад по интернационалната миграция, направен от Департамента по стопански и обществени въпроси към Организация на обединените нации. В същото време, съгласно последните преброявания, в Германия, Франция, Англия и Испания общо живеят почти същия брой хора - 261 млн.

Паралелно с това документът демонстрира, че броят на мигрантите се е нараснал стремглаво от 2010 година насам. В отчета се акцентира, че за по-малко от 17 години броят на новодошлите се е е нараснал с фрапиращите 49%, съобщи БГНЕС.

По данни на проучването, основано на националната статистика в страните членки, болшинството мигранти са съсредоточени в едвам 10 страни. Като максимален е дялът на хората, напуснали страната си, с цел да търсят по-добър живот в Съединени американски щати (49,8 млн. души, или 19% от общия брой), Саудитска Арабия, Германия, Русия и Англия. Въпреки това при подредбата по районите с мигранти, от Организация на обединените нации откриват, че най-вече са тези хора, които обитават в Азия (80 млн), следвани от тези в Европа (78 млн.) и в Северна Америка (58 хил.).

Интересно е и откритието, че над половината от тях (165 млн или 64%) са се открили в страни с високи приходи и три четвърти от общия брой интернационалните преселници са в трудоспособна възраст (между 20 и 64-годишна възраст). Авторите на документа акцентират, че по този метод, мигрантите способстват за намаляването на коефициента на взаимозависимост, който се пресмята като съответствие сред броя на децата и на възрастните хора в нетрудоспособна възраст.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР