Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов също отправи послание към Мицкоски,

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов също отправи послание към Мицкоски,
Коментари Харесай

Борисов с предупреждение към Скопие: Договорите трябва да се спазват, иначе няма да имате падкрепа

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов също насочи обръщение към Мицкоски, че Северна Македония към този момент не може да разчита на поддръжката на най-голямата българска партия.

“Договорите, изключително интернационалните и втъкани в преговорната рамка на Европейски Съюз, се съблюдават ”, сподели Борисов.

 

Преди дни министър председателят на РСМ разяснява, че би трябвало да има предоговаряне на Френското предложение, което бе причина за начало на договарянията и повдигане на ветото от страна на България по пътя към участието на Северна Македония в Европейски Съюз.

Документът визира вписването на българите в Конституцията на Северна Македония, с цел да може страната да бъде призната в Европейски Съюз.

 

Борисов съобщи, че макар положителните връзки сред него и сътрудниците в Европейски Съюз, то договорите би трябвало да се съблюдават. “Всякакви тълкования не са положителни за сътрудниците от Северна Македония ”, счита Борисов.

 

Той акцентира, че в случай че има постоянен кабинет ще инициира среща с премиера на РСМ.

 

“Без нашата поддръжка и тази на Гърция, РСМ нямат късмет за Европейски Съюз. Сега дано да са виновни. Както са получили нашата поддръжка, в този момент не могат да разчитат на нея ”, безапелационен е водачът на ГЕРБ.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР